PAKLENA GRUPA ZA ORLIĆE: Evo sa kime će Srbija igrati u kvalifikacijama za šampionat Evrope

Autor:

Sport

07.12.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u grupi sa najbolje rangiranom omladinskom reprezentacijom Evrope.

PAKLENA GRUPA ZA ORLIĆE: Evo sa kime će Srbija igrati u kvalifikacijama za šampionat Evrope

Foto: FSS

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije saznala je sa kime će morati da odmeri snage kako bi se našla na šampionatu Evrope sledeće godine u Severnoj Irskoj.

"Orlići" će u elit rundi kvalifikacija igrati sa mladim fudbalerima Portugalije, Danske i Grčke u Grupi 4. Mečevi će se odigrati između 18. i 24. marta 2024. godine.

- Teška, zahtevna grupa, uostalom kao i svaka, jer samo prvoplasirana reprezentacija odlazi na Prvenstvo Evrope. Za nas je ova grupa kao mini Evropsko prvenstvo. Portugalija je najbolje rangirana reptrezentacija u ovom uzrastu u Evropi, jedina selekcija koja je bila povlašćena i nije igrala prvi krug kvalifikacija. Poznajem ovu generaciju dobro, kao i Dansku, bili su sa nama na Prvenstvu Evrope do 17 godina u Izraelu - naveo je selektor omladinaca Radovan Krivokapić na sajtu Fudbalskog saveza Srbije i dodao je:

https://www.instagram.com/p/C0jDsCiIvJh/

- Upoznat sam i sa kvalitetima Grčke selekcije. Respekt svima, ali imamo i mi svoje snove, ambicije. Portugalija je domaćin turnira, tako da ispada da se sada nalazimo u koži našeg A tima i selektora Stojkovića u kvalifikacfijama za Prvenstvo sveta u Kataru. 

Podsetimo, naši fudbaleri ispod 19 godina propustili su da se kvalifikuju na prethodno Evropsko prvenstvo na Malti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading