SREĆA POGLEDALA "ORLIĆE"! I omladinci Srbije idu na EURO! Andora napravila SENZACIJU, Bugari nas opet POSLALI na EP!

Autor:

Sport

21.11.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, iako je u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira poražena od Škotske rezultatom 0:2 (0:1) u Bugarskoj.

SREĆA POGLEDALA "ORLIĆE"! I omladinci Srbije idu na EURO! Andora napravila SENZACIJU, Bugari nas opet POSLALI na EP!

Foto: FSS

Najveće zasluge za plasman "orlića" na EURO idu na račun Andore, koja je u istoj Grupi 3 napravila senzaciju i savladala domaćina Bugarsku rezultatom 2:1 (0:1).

Pred poslednje kolo turnira u Varni, Srbija i Škotska su ušle sa po četiri boda, Bugarska je imala dva, a Andora je bila bez poena. "Orlićima" je samo pobeda „igrala“ kako ne bi zavisio od ishoda druge utakmice, pošto je imao lošiju gol razliku od Škota.

Pobeda, međutim, nije upisana, kao ni remi. Uzalud su igrači Radovana Krivokapića imali inicijativu sve vreme i velike šasne. 

Foto: fss.rs

selektor "orlića" Radovan Krivokapić

Pad koncentracije u finišu prvog poluvremena, pa i na kraju utakmice, presudio u korist Ostrvljana. Magnus Mekenzi je golom u 42. minutu doveo Škote u vođstvo, a Malači Šarp u 90. rešio pobednika.

Srbija je već na poluvremenu bila u nokdaunu. Gubila je od Škota, a Bugari su vodili protiv Andore. A onda se dogodio šokantan preokret. 

Andora je uspela da poravna početkom drugog dela, pa je Bugarska dobila crveni karton i tako doprinela senzaciji koja je krunisana preokretom Andore i prolaskom Orlića u narednu fazu kvalifikacija.

Škotska kao lider grupe dalje ide sa sedam bodova. Srbija je druga sa četiri, Andora treća sa tri, a Bugarska poslednja sa dva.

SRBIJA - ŠKOTSKA 0:2 (0:1)

STRELCI: Mekenzi 42, Šarp 90.

SRBIJA: Lijeskić - Simić, Vasiljević, Vukićević, Bukinac (73. Mirosavić) - Nedeljković, Stanković, Mladenović (85. Mirčetić) - Šljivić (59. Sremčević), Mijatović, Milošević.

ŠKOTSKA: Vilijamson - Dede, Kingdon, Mekartur, Frejm - Keli, Emerson, Mekenzi (42. Vels) - Vilson (85. Bevidž), Votson, Rajs (85. Rid).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
gedzo

21.11.2023 18:25

Gledao sam utakmicu , ovi momci su JAD i BEDA Srbskog fudbala i pravi pokazatelj buducnosti naseg fudbala.