SRBI I ENGLEZI POČINJU NA MESTU "STRADANJA": UKLETI datum i stadion u Gelzenkirhenu

Autor: Ognjen Janković

Sport

04.12.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše uspomene vuku i jedni i drugi

SRBI I ENGLEZI POČINJU NA MESTU "STRADANJA": UKLETI datum i stadion u Gelzenkirhenu

Foto: printskrin/vikipedia

"Gde baš tamo?", piše engleski list "San" o stadionu u Gelzenkirhenu - mestu na kom će reprezentacija sa "ostrva" otvoriti Evropsko prvenstvo protiv Srbije.

Šta je zajedničko za oba nacionalna tima? - loše uspomene koje vuku iz 2006. godine.

"Prokletstvo" Engleza sa Mundijala odigranog pre 17 godina vezuje se za eliminaciju zlatne generacije sačinjene od Bekama, Runija, Lamparda, Džerarda i družine od Portugala u četvrtini finala. Bez golova su završena i oba produžetka posle 120 minuta igre, a potom je usledila jedna od najgore izvedenih penal serija za Engleze koji su promašili tri od četiri izvedena jedanaesterca (Karager, Džerard i Lampard neprecizni, a Hargrivs jedini pogodio), što je iskoristio Kristijano Ronaldo i presudio im u petoj seriji.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Frenk Lampard u dresu Engleske

 

"Arena auf Šalke", kako će zvanično biti ime stadiona na Evropskom prvenstvu, ništa manje ne budi loša sećanja ni nama. Naime, na ISTI datum kada će Srbija odigrati prvi meč Grupe C protiv Engleske, tadašnja Srbija i Crna gora započela je epizodu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine jednim od najubedljivijih poraza u istoriji reprezentativnog fudbala. I dok su Englezi stradali od Kristijana Ronalda, mi smo svedočili početku karijere još jednog od najuspešnijih i najboljih fudbalera ikad - Lionela Mesija. Argentinac je tada postigao poslednji pogodak na meču u 88. minutu i stavio tačku na pobedu Gaučosa od 6:0.

Nesumnjivo je da nas očekuje spektakl na stadionu u Gelzenkirhenu, a kome će se utisak sa "Šalke Arene" popraviti, saznaćemo za nešto manje od šest meseci kada startuje Evropsko prvenstvo. Podsetimo, pored Engleske i Srbije, u Grupi C su još i Danska i Slovenija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading