ŠVAJCARCI ODLUČILI: Evo KO će ih PREDVODITI na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

28.11.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

(Ne)očekivan odluka Fudbalskog saveza Švajcarske.

ŠVAJCARCI ODLUČILI: Evo KO će ih PREDVODITI na Evropskom prvenstvu!

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka

Selektor reprezentacije Švajcarske Murat Jakin vodiće tu selekciju i na Evropskom prvenstvu naredne godine, potvrdio je danas tamošnji fudbalski savez.

Švajcarska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj uprkos tome što je na poslednjih osam kvalifikacionih utakmica slavila samo protiv Andore.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Murat Jakin

 

Ta selekcija je gubila vođstvo u završnicama utakmica, a sve usred izveštaja o napetosti između selektora i igrača poput Granita Džake i Manuela Akanđija.

Spekulisalo se da bi Jakin mogao da napusti klupu "sajdžija", ali se to ipak neće dogoditi.

Glasanje o poverenju stiglo je četiri dana pre nego što bi Jakin trebalo da prisustvuje žrebu za EURO u Hamburgu.

Iako smo odigrali četiri meča nerešeno i jednom izgubili u poslednjim kvalifikacionim mečevima, Murat Jakin ima naše puno poverenje - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske Dominik Blan.

Jakin je na klupi Švajcarske od avgusta 2021. godine i odveo je tim na prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru tako što je ta reprezentacija kvalifikacije završila ispred Italije.

Švajcarska je u Kataru u grupi pobedila Kamerun i Srbiju, pre nego što je u osmini finala eliminisana od Portugala sa 6:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading