DRAGAN DŽAJIĆ STREPI: "NE DAJ Bože Albaniju na Evropskom prvenstvu"!

Autor:

Sport

26.11.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema to veze sa fudbalom.

DRAGAN DŽAJIĆ STREPI: "NE DAJ Bože Albaniju na Evropskom prvenstvu"!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj i sa nestrpljenjem čeka žreb koji će biti održan 2. decembra u Hamburgu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić nije hteo da otkrije koga želi za rivala, ali jeste koga nikako ne bi voleo.

- Svi imamo pravo na želje, ali želje su jedno, a realnost drugo. Koga god da dobijemo na žrebu je težak protivnik. Ne mogu ja sada da kažem samo ne Nemačka, Španija, Francuska.

Teški su, ali su teški i Rumunija, ne daj, Bože, Albanija... Svi oni mogu da nam nanesu određeni problem. Mi treba da cenimo naše uspehe i naše igrače, ali nemojmo na precenjujemo. Moramo biti realni da bismo napravili taj iskorak i novi korak napred - rekao je Džajić u razgovoru za Sportal.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Džajić

 

Šta nam je potrebno za uspeh na Evropskom prvenstvu i šta se može naučiti iz proteklih kvalifikacija?

- Konkretno, ove kvalifikacije, naravno da je bilo nervoze, biće je i ubuduće. Teško je gledati utakmicu, teško je i igrati kad su prevelika očekivanja. Zato moramo svakog protivnika ispoštovati, to je moj lični pristup.

Znate kako, selektor ima pravo na svoj način da razgovara sa igračima, ja mogu negde u prolazu da poslušam igrača, pa i nešto da mu kažem, ali sam generalno za jedan pristup umerenog optimizma. Ne da se plašimo nekog, ali da budemo svesni i da javnost pripremimo da mi nismo najbolji u Evropi.

Ima mnogo igrača u Srbiji, pa sa realnim očekivanjima treba da idemo stepenik po stepenik. Trebamo da napravimo kult reprezentacije. Ja ga ne mogu napraviti za period u kojem ću biti na čelu Saveza, ali on mora da se stvara i da se pravi godinama da bi naša reprezentacija igrala onako kako želi publika - završio je Džajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading