PIKSI ODUŠEVLJEN PLASMANOM U NEMAČKU! Država je DOČEKALA da ima ekipu na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

19.11.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" će posle 24 godine igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

PIKSI ODUŠEVLJEN PLASMANOM U NEMAČKU! Država je DOČEKALA da ima ekipu na Evropskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Nisu dali Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović golove u meču sa Bugarima. Činili su to u prethodnim duelima kvalifikacija koji su Srbiju doveli u situaciju da se bori protiv Bugara za plasman na EURO.

Sada su ih odmenili defanzivci Miloš Veljković i Srđan Babić, čijim je golovima Srbija posle 24 godine dočekala odlazak na završnu smotru kontinentalnog takmičenja.

Pao je kamen sa srca selektoru "orlova" Draganu Stojkoviću Piksiju, kada je belgijski arbitar odsvirao kraj utakmice, a oduševljenje zbog prolaza nije krio ni pred TV kamerama:

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Ovo je veliki dan za srpski fudbal definitivno. Država je dočekala da ima ekipu na EP. Čestitam ovim momcima koji su odradili, borili se do kraja, čestitke svima - rekao je Piksi.

Kao igrač, kapiten, je išao na EURO, sada i kao selektor, bez legendarnog asa "orlovi" ne mogu da dođu do šampionata Evrope.

- Ispada tako. Setite se jedne loše epizode protiv Škota, to je veliki pritisak. Rekao sam na konferenciji da će biti teška za gledanje. IGrači su pokazali mentalitet, koji se ne predaje. OStvarili smo rezultat koji nas vodi na EP i to je najvažnije.

Osvrnuo se potom na igru protiv Bugara:

- Prvo poluvreme smo kontrolisali, poveli sa 1:0, ali smo znali da neće biti lako. Opet su nam se desile greške i kod prvog i drugog gola Bugara, ali smo uspeli da se izdignemo. Bili smo maksimalno skoncentrisali i verovali da možemo do drugog gola. I uspeli smo u tome - istakao je Stojković posle utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading