POSLE OČAJNIH REZULTATA "ZMAJEVA"! Oglasio se Savo Milošević!

Autor:

Sport

18.11.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija BiH doživela neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

POSLE OČAJNIH REZULTATA "ZMAJEVA"! Oglasio se Savo Milošević!

Foto: prinskrin

Savo Milošević - selektor BiH

Novi selektor BiH Savo Milošević je pobedom započeo mandat na klupi "zmajeva", protiv Lihtenštajna u gostima (2:0), ali su usledila dva ubedljiva poraza.

BiH je najpre deklasirana od Portugala (0:5), da bi u sledećem kolu kvalifikacija za EURO bili poraženi od Luksemburga (1:4).

Bivši trener Partizana govorio je za tamošnje medije pred duel sa Slovačkom i otkrio na koje igrače će računati u martovskom baražu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.

- Porazi su uvek zaista bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva. Nadam se da niko nije pomislio da će ovaj put do baraža i baraž biti lagan. Možda zahtevi koje postavljam pred momke jesu viši od njihovih mogućnosti, ali sam prisiljen da to uradim. Ova utakmica i susret sa Slovačkom pokazaće ko može, a ko ne može. Ne smemo imati nijednu dilemu ili zabludu kad dođemo u baraž. Svesno negde i rizikujem rezultat, ali neke stvari moramo videti. Najmanji je problem napraviti bunker neki, ali od toga nemamo ništa - rekao je Milošević.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Legendarni reprezentativac upoznao je mogućnosti svojih izabranika.

- Rekao sam posle utakmice da nije bilo intenziteta trke na utakmici, nije jasno do kraja kada vidim odnos nekih igrača u poređenju sa nekim drugim. Iz toga proizilazi dosta stvari na terenu, da koncentracija nije od prvog minuta na nivou, da primimo gol na postavljenu odbranu, a o drugom nemam komentar, to nisu fudbalske stvari na koje bih mogao reagovati, preventivno ili u toku igre. Evidentno je kad ova ekipa primi gol onda dodatno psihološki padne i dobijemo tu lančanu reakciju - poručio je selektor "zmajeva" i dodao:

- Ne volim da se pravdam niti sam neko ko traži opravdanja, ali ja bih voleo da smo svi na okupu te da konkretno radimo pripremu za baraž. Ja nisam potencirao te stvari jer bi ispalo da tražim alibi za te stvari.

Nije hteo da otkriva imena onih na koje računa i ne računa.

- Ja verujem da vidim sve, i ja i moji pomoćnici. Neki igrači su me uverili da mogu, neki da ne mogu. Ružno je da govorim o imenima javno kao selektor, ali jasno mi je koji mogu i oni koji ne mogu. Jasno mi je da neki pokazuju ekstremnu želju bez obzira na igru tima. Ne treba biti stručnjak da se vide te neke stvari.

Proslavljeni golgeter i kasnije trener Partizana najavio je i promene u igračkom kadru BiH.

- Momenat za precrtavanje će biti u martu, verujem da će mnogi biti iznenađeni. Ja sam njima rekao pre ovih utakmica, ja sam tu da biram na osnovu onoga što vidim na terenu. Ne na osnovu priča već na osnovu onoga što vidim na terenu. Teren je nemilosrdan, pokazuje ko može i ko hoće. Nemam sumnje da hoće svi, ali neki hoće više - istakao je Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading