DŽAKA I ŠAĆIRI PROTIV SVOJIH: Albanci sa Kosmeta stoje na putu Švajcaraca ka EP!

Autor:

Sport

17.11.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč kvalifikacija igra se u Bazelu.

DŽAKA I ŠAĆIRI PROTIV SVOJIH: Albanci sa Kosmeta stoje na putu Švajcaraca ka EP!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Švajcarske Granit Džaka i Džerdan Šaćiri

Fudbaleri Švajcarske u subotu uveče u Bazelu (20.45) imaće drugu šansu da osiguraju svoje mesto na Evropskom prvenstvu. Tada će se u kvalifikacijama sastati sa selekcijom tzv. Kosova u okviru pretposlednjeg kola, a nakon propuštene prilike u sredu protiv Izraela kada im je pobeda izmakla u 88. minutu (1:1). 

Ovaj meč biće naročito emotivan za Albance rođene na Kosmetu - Granita Džaku i Džerdana Šaćirija, koji su već dugo godina stup švajcarske reprezentacije. Džakini roditelji su iz Podujeva, dok je Šaćiri rođen u Gnjilanu. Obojica su pokazali izuzetan potecijal igrajući za Švajcarsku, ali i dalje imaju snažne veze sa svojim albanskim poreklom.

Ukoliko bi Švajcarska uspela da pobedi u ovom meču, obezbedili bi mesto na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024, dok bi albanski tim ostalo bez šansi za plasman na ovaj prestižni fudbalski turnir. Međutim, ukoliko bi Švajcarci omanuli, imali bi još jednu šansu za plasman na EP, 21. novembra u Rumuniji.


Švajcarci su prvi sa 16 bodova, koliko ima i Rumunija, dva kola pre kraja kvalifikacija. Izrael je na 12 bodova, albanska ekipa sa Kosmeta ima 10 bodova, Belorusija je osvojila šest, a Andora dva boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading