ILIĆ SPREČIO SENZACIJU U HUMSKOJ! Partizan se PROVUKAO u 90. minutu! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.11.2023

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana pobedili su u 15. kolu Superlige Srbije Čukarički na svom stadionu rezultatom 2:1 (1:0).

ILIĆ SPREČIO SENZACIJU U HUMSKOJ! Partizan se PROVUKAO u 90. minutu! (VIDEO)

Foto: Starsport

Luda završnica u Humskoj! Ni najveći reditelj svih vremena Alfred Hičkoj ne bi izrežirao ovakav foto finiš meča Partizan-Čukarički, koji je odlučio Mihajlo Ilić golom u petom minutu sudijske nadoknade vremena. 

Crno-beli su tako stigli do 13. uzastopnog trijumfa, iako ih je šokirao vezista Čukaričkog Igor Miladinović zatresavši mrežu u 84. minutu, kada je sve mirisalo na remi. Bio je to njegov bio prvi pogodak u Humskoj protiv crno-belih, dok je prethodno Mateus Saldanja doneo vođstvo domaćinu, svojim desetim golom od početka sezone.

“Parni valjak” je do vođstva mogao već na početku meča, kada je dva puta u akciji bio Severina, da bi prvu ozbiljniju imao u 14. minutu. Tačnije dve, jer je najpre Nathov udarac zaustavio Filipović, a onda je “makazicama” pokušao Ilić, međutim, zamalo je bio neprecizan.

Republika

Foto: Starsport

 

Samo sedam minuta kasnije, mreža Nenada Filipovića se zatresla! Mateus Saldanja je stigao do jubilarnog desetog gola u crno-belom dresu, posel nekoliko maestralnih poteza Gajasa Zahida. Bivši igrač Ankaragučua se odlično oslobodio fintom čuvara i uputio centaršut na drugu stranu, koji je bez greške poslao loptu iza Filipovićevih leđa za 1:0 i slavlje na tribinama u Humskoj.

PARTIZAN - ČUKARIČKI 2:1 (1:0)

STADION: Partizana u Humskoj. GLEDALACA: 6.758. SUDIJA: Danilo Nikolić (Lovćenac). STRELCI: Saldanja 21, Ilić 90 - Miladinović 84. Žuti kartoni: Ilić, Filipović, Saldanja, Natho, Šćekić - Vranješ, Stanković, Sisoko.

PARTIZAN: Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Kanute (66. Šćekić), Belić - Severina (70. Kalulu), Natho (79. Menig), Zahid - Saldanja (79. Nikolić).

ČUKARIČKI: Filipović - Stanković, Kovačević, Vranješ, Tošić - Sisoko, Kovač - Endijae (62. Nikčević), Miladinović, Ivanović - Adetunđi.

 

Standings provided by Sofascore

Nije prošlo ni tri minuta od vodećeg gola Duljejvog tima, a Čukarički je mogao do izjednačenja. Bivši ljubimac grobara Đorđe Jovanović je prošao Ilića po boku, uputio je udarac i već su mnogi videli loptu u mreži, međutim, ona je prohujala tik pored desne stative.

Imao je priliku Saldanja da postigne i svoj drugi pogodak do odlaska na odmor. Milimetarski preciznu loptu primio je od Nathan a boku i pokušao da lobuje golmana Čuke, ipak, sentimetri su odlučivali da Nenad Filipović već tada ponovo ne bude savladan.

U nastavku je najveći “zicer” da Čukaričkom donese bod, propustio Filip Stanković, kome je povratnu poslao rezervista Nikčević. Ostao je sam vezista “brđana” i umesto nezaštićene mreže, poslao loptu pored stative. Pre njega se i Adetunđi našao u šesnaestercu Jovanovića, nasamarivši oba štopera Partizana Markovića i Ilića, međutim, nije imao snage u završnici i pao je tražeći uzalud penal.

Što nisu tada realizovali, fudbaleri sa Banovog brda iskoristili su u 84. minutu, preko Igora Miladinovića, koji je bio precizan pored neopreznog Aleksandra Jovanovića i uspavane odbrane “parnog valjka”.

Pokušavao je Partizan posle toga da dođe do celog plena, da bi u tome uspeo preko novopečenog reprezentativca Mihajla Ilića koji je u 95. minutu odlično odreagovao i oduševio sve prisutne na stadionu u Humskoj.

"Parni valjak" je ovom pobedom stigao do 40. boda i ima šest više od drugoplasirane Crvene zvezde, dok je Čukarički ostao na 17 bodova i trenutno je na devetom mestu.

TOK UTAKMICE:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice: Partizan - Čukarički 2:1. Mihajlo Ilić je doneo pobedu crno-belima u 90. minutu.

90+5. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!Mihajlo Ilić pogađa u poslednjim sekundama, Partizan ponovo vodi i ima pobedu u džepu. Kakav finiš u Humskoj!

90+1. minut - Slobodnjak za Partizan izveo je Antić neposredno ispred "kapice" šesnaesterca, pravo u "živi zid". Potom je Zahid izveo korner, ali se Čuka odbranila.

90. minut - Igraće se pet minuta nadoknade.

89 . minut - Odolevaju gosti, Partizan bezuspešno pokušava da dođe do drugog gola.

84. minut - GOOOOOOOOL!!!! Čukarički izjednačava golom Miladinovića 1:1!!!

79. minut - Natho izlazi, a sa njim i Saldanja, Kvinsi Menig ulazi umesto Izraelca, dok Nemanja Nikolić menja strelca jedinog gola u ovom duelu.

76. minut - Mihajlo Ilić je ostao na travi, jer je dobio udarac u glavu. Danilo Nikolić je prekinuo meč.

Republika

Foto: Starsport

 

70. minut - Veoma oštar start Šćekića nad Adetunđijem, prošao je crnogorski reprezentativac samo s žutim kartonom. Aldo Kalulu menja Ksandera Severinu, koji se povredio.

69. minut - Javna opomena i za Bibrasa Natha, Nikolić se razmahao kartonima. Korner za Partizan.

67. minut - Ovo je teže promašiti nego pogoditi! Šta je sada promašio Nikola Stanković, na ubačaj Nikčevića, šutirao je mladi fudbaler, imao nezaštićenu mrežu, a onda poslao loptu pored stative!

66. minut - Aleksandar Šćekić igraće u nastavku meča umesto Frenka Kanutea.

65. minut - Pao je Saldanja u šesnaestercu i tražio penal, ali mu je Nikolić pokazao žuti karton zbog simuliranja.

64. minut - Nema većih uzbuđenja uz Humskoj, crno-beli drže loptu u nogama!

Republika

Foto: Starsport

 

58. minut - Šansa za Saldanju na drugoj strani, samo uzdasi i korner za Partizan.

57. minut - Adetunđi je bio u prodoru, ušao u šesnaesterac iskoristivši nesporazum Ilića koji je ispao i Markovića koji je zakasnio, a onda pao u kaznenom prostoru i tražio penal, smatrajući da ga je bivši igrač Olimpijakosa oborio. Sudija Nikolić je samo odmahnuo rukom!

55. minut - U Nikolićevoj beležnici se našao i Sisoko iz tabora gostiju.

53. minut - Opet prete "brđani", Adetunđi je tukao, a njegov šut je izblokirao Ilić i poslao loptu u korner, posle kojeg je očićena opasnost pred golom Jovanovića.

51. minut - Žuti karton za Nikolu Stankovića, koji je nagazio Bibrasa Natha.

50. minut - Šansa za Čukarički! Kovač je bio u prodoru, zaustavila ga je odbrana Partizana, odbitak je stigao Tošiću koji se odlučio na šut, ali je lopta otišla po zemlji daleko od cilja.

Republika

Foto: Starsport

 

46. minut - Sudija Nikolić je označio početak drugog dela. I odmah na početku žuti karton za Aleksandra Filipovića koji je oštro startovao nad Đorđem Jovanovićem.

Kraj prvog poluvremena: Partizan-Čukarički 1:0.

45. minut - Još 60 sekundi sudijske nadoknade prvog dela!

42. minut - Auuuuuu kakva šansa za Saldanju, primio je loptu od Natha, pokušao polu lobom da nadmudri Filipovića, iako je imao samog Zahida, ipak, ona je otišla pored stative i veliki zicer da se duplira vođstvo je propao!

39. minut - Zbog bučnijeg protesta Vranješ je dobio žuti karton, iako je ponovljeni snimak pokazao da uopšte nije bilo kontakta rukom, već je nekadašnjeg reprezentativca BiH lopta pogodila u nogu.

Republika

Foto: Starsport

 

38. minut - Tražili su fudbaleri Partizana penal, smatrajući da je Ognjen Vranješ loptu zahvatio rukom, ali sudija Nikolić je samo odmahnuo rukom.

Foto: Starsport

 

36. minut - Beležimo pokušaj Belića koji se oslobodio čuvara i tukao unutar šesnaesterca, ali je bio izblokiran.

31. minut - Udarac Zahida pored gola, sada nije bilo blizu cilja, da bi Filipović morao da reaguje.

26. minut - Žuti karton za Mihajla Ilića.

Foto: Starsport

 

24. minut - Neverovatan zicer za Đorđa Ivanovića, pobegao je bivši igrač Partizana Iliću i tukao, već je bio savladan Jovanović, ali je lopta otišla nekoliko santimetara pored gola! Mogao je Čukarički odmah da uzvrati!

21. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Mateus Saldanja koristi sjajne bravure Zahida i njegovu asistenciju, pa rutinski trese mrežu za vođstvo Partizana - 1:0. To je njegov jubilaran 10. gol ove jeseni u srpskom prvenstvu.

14. minut - Kakve dve šanse u jednom napadu za Partizan. Najpre je Natho lažnjakom tukao, a njegov projektil sjajno zaustavio Filipović, da bi Mihajlo Ilić uhvatio polumakazice, koje su završile preko prečke golmana Čukaričkog!

11. minut - Preti i Čukarički: šut je uputio Miladinović sa ivice šesnaesterca, ali je njegov pokušaj otišao pored stative.

6. minut - Odličan napada Partizana, Natho je sjajno centrirao ka Severini, ali se isprečio Vranješ i u poslednjoj sekundi intervenisao u korner. Domaćin sve opasniji.

2. minut - Kombinovali su Natho i Severina, usledio je centaršut, ali se odbrana gostiju snašla i intervenisala.

1. minut - Susret u Humskoj je počeo!

Republika

Foto: Starsport

 

Minut ćutanja za Mutafu Hasanagića koji je danas preminuo, za mlađe da podsetimo, reč je o članu najslavnije generacije crno-belih koja je igrala finale KEŠ 1966.

Republika

Foto: Starsport

 

Meč uskoro počinje!

UVOD

Fudbaleri Partizana dočekuju Čukarički u derbiju 15. kola Superlige Srbije, sa željom da se revanširaju "brđanima" za kikseve iz prethodne sezone.

Crno-beli su pod vođstvom, tada novog trenera Igora Duljaja, oba puta poraženi rezultatom 0:1, pa im današnji duel predstavlja motiv do neba da se revanširaju gradskom rivalu.

Foto: Starsport

Trener Čukaričkog Igor Matić

Sa druge strane, gosti sa Banovog Brda u Humsku stižu posle poraza u četvrtom kolu Lige konferencija od Fiorentine (0:1) na svom terenu, a trenutno su na devetom mestu tabele Superlige Srbije, s 17 bodova.

Podsetimo, Partizan je na liderskoj poziciji i ima 37 poena, tri više od večitog rivala Crvene zvezde, koja je juče preokretom slavila u Pančevu protiv Železničara i sada je na "koti 34".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading