NAVIJAČI NAPRAVILI HAOS ZBOG MILETA KITIĆA: Policija morala da čuva fudbalere Zadra

Autor:

Sport

09.11.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatima zasmetalo što su igrači slavili uz njegove "cajke".

NAVIJAČI NAPRAVILI HAOS ZBOG MILETA KITIĆA: Policija morala da čuva fudbalere Zadra

Foto: shutterstock, ST/Nemanja Pančić, Printskrin/Youtube/Večernji list

Fudbaleri Zadra morali su da spasavaju živu glavu zbog Mileta Kitića! Nekada veliki klub u Hrvatskoj sada se takmiči u četvrtom rangu gde je lider na tabeli, a poslednju pobedu upisao je protiv Omiša sa ubedljivih 5:0. Upravo ta pobeda bila je povod za haos, tačnije reakciju navijača na slavlje fudbalera.

Igrači Zadra slavili su uz pesme srpskog narodnog pevača, što se nije dopalo pristalicama kluba pa su upali na trening. Prema navodima iz Hrvatske, petnaestak članova navijačke grupe "Tornado" u utorak popodne je prekinulo trening fudbalera, a morala je da interveniše i policija. Navodno, upravo je slušanje pesama MIleta Kitića bilo povod za dolazak pripadnika "Tornada" na trening. Pritom odnosi između kluba i navijača već neko vreme nisu dobri zbog rezultata i najavljene privatizacije, a ovo je samo kap koja je prelila čašu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HNK Zadar (@hnk.zadar)

 

Mile Kitić je Hrvatima zasmetao zbog toga što je srpski narodnjak, a onda su počeli da bombarduju javnost informacijama štaje radio pre, tokom i posle rata na prostoru bivše SFRJ. Tako se, između ostalog, u tekstovima u Hrvatskoj navodi da tekstovi njegovih "cajki" nisu prikladni za hrvatsko stanovništvo, te da je Kitić svojevremeno nosi pištolj.

O ovom incidentu stav je dao i tamošnji političar Marko Pupić-Bakrač.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HNK Zadar (@hnk.zadar)

 

- Došli navijači da protestuju, a ovi iz kluba pozvali policiju?! Svašta sam čuo, ali to još nisam. Bilo je svakojakih scena s navijačima u mnogim klubovima. Da su dolazili i skidali igračima dresove, tražili odlaske uprave, povratak imena kluba... Da ne nabrajam. Nikad im niko nije zvao policiju. Jer šta je klub bez navijača - napisao je političar na Fejsbuku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading