RODIĆ SRUŠIO BORJANA I POSTAO REKORDER: Lajpcig pokvario jubilej Zvezdinom beku

Autor:

Sport

08.11.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Levi bek ispisao istoriju crveno-belih.

RODIĆ SRUŠIO BORJANA I POSTAO REKORDER: Lajpcig pokvario jubilej Zvezdinom beku

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su porazom od Lajpciga sa 2:1 na Marakani u četvrtom kolu G grupe Lige šampiona ostali bez mogućnosti da se i na proleće nadmeću u elitnom takmičenju. Duel sa Nemcima je imao i jednog slavljenika kojem su "bikovi" pokvarili jubilej. Milan Rodić je odigrao jubilarni 40. meč za crveno-bele u Ligi šampiona i po tom parametru postao rekorder.

Naime, od promene sistema takmičenja, 1992, od kada se elitno UEFA klupsko takmičenje zove Liga šampiona, niko nije odigrao više utakmica za Zvezdu od levog beka, kojem je ovo bio 40. nastup . Nastup protiv RB Lajpciga bio mu je 40. za crveno-bele u Ligi šampiona računajući i kvalifikacije i grupnu fazu.

Republika

Foto: Starsport

Jubilej: Rodićev 40. meču u LŠ računajući i kvalifikacije

Pre Rodića rekorder je bio golman Milan Borjan koji je odigrao 39 utakmica, a na trećem mestu je Miloš Degenek sa 29, jednim više od El Fardu Bena i tri od Marka Gobeljića. On je za Zvezdu u Evropi debitovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa 11. jula 2018, a u grupnoj fazi je debitovao nešto više od dva meseca kasnije u beogradskom remiju bez golova sa Napolijem. Bio je akter čuvene pobede nad Liverpulom, asistent Aleksi Vukanoviću protiv Jang bojsa u revanšu poslednje runde kvalifikacija, kada su crveno-beli nakon 2:2 u Bernu odigrali 1:1 kod kuće i plasirali se u Ligu šampiona.

Foto: Starsport

Milan Borjan

Podsetimo, Rodić je u Crvenu zvezdu stigao leta 2017. iz Krila Sovjetova i upisao se u klupske almanahe kao jedan od igrača sa najdužim stažom u Ljutice Bogdana. Računajući i prijateljske mečeve trenutno je na 293 nastupa u dresu sa Zvezdinim grbom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading