SIMONS RASPLAKAO MARAKANU! Zvezda ISPALA iz Lige šampiona! Lajpcig se PROVUKAO! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.11.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Lajpciga rezultatom 1:2 (0:1), u četvrtom kolu Lige šampiona na stadionu „Rajko Mitić“.

SIMONS RASPLAKAO MARAKANU! Zvezda ISPALA iz Lige šampiona! Lajpcig se PROVUKAO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ako je i bilo teoretske nade pre ovog meča, više i ne postoji! Crvena zvezda je završila ovogodišnje učešće u Ligi šampiona i preostaje joj da formalno odradi poslednja dva kola protiv Jang Bojsa i Mančester sitija, pošto je izgubila sve šanse da se domogne druge pozicije.

Nasuprot tome, nada za opstanak na međunarodnoj sceni i plasman u Ligu Evrope i dalje je na snazi, a za to će biti neophodan dobar rezultat na narednom gostovanju u Bernu protiv Jang Bojsa, koji je deklasiran na „Etihadu“ od aktuelnog branioca titule.

CRVENA ZVEZDA - LAJPCIG 1:2 (0:1)

STRELCI: Hendrihs autogol 81. - Simons 8, Openda 76. minut. STADION: "Rajko Mitić". SUDIJA: Danijele Orsato (Italija). ŽUTI KARTONI: Mijailović, Kraso, Ivanić, Lučić - Simakan, Lukeba, Henrihs. CRVENI KARTON: Vujadin Savić (pomoćni trener Zvezde).

Crvena zvezda: Glazer – Dragović, Điga, Rodić (81. Katai) – Mijailović (46. Nedeljković), Kanga, Hvang, Lučić, Ivanić (69. Olajinka) – Bukari, Kraso (46. Ndiaje).

Lajpcig: Blasvič – Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum – Haidara, Šlager, Simons (74. Karvaljo), Forsberg (70. Baumgartner) – Šeško, Openda.

Šokantan početak utakmice bio je po izabranike Baraka Bahara, koji su već od osmog minuta bili prinuđeni da jure rezultatski zaostatak. Tek što je lopta krenula s centra, Ćavi Simons je uspeo da pronađe put do mreže Omrija Glazera i preciznim udarcem plasirao je loptu iza leđa nemoćnog izraelskog reprezentativca.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Očekivalo se da će posle toga Zvezda krenuti ofanzivnije, međutim, do odlaska na poluvreme samo je tri puta zapretila, ali „bubamara“ je samo jednom išla u okvir Blasvičovog gola, kada je u 17. minutu morao da interveniše. Tada je centaršut uputio Srđan Mijiailović, golman Lajpciga je ispustio loptu, pokušao je Ivanić uklizavanjem, da bi se čuvar mreže gostiju ispravio iz drugog puta.

Imao je čak 12 šuteva bundesligaš ka Omriju Glazeru do odlaska na poluvreme, ali se rezultat nije menjao. Pažnju su zavredela dva udarca Benjamina Šeška u spoljni deo mreže, potom Hajdare preko prečke, kao i Opende čiji je udarac izblokirao Rodić.

U samom finišu prvog dela, po dva zicera, pred jednim i pred drugim golom. Najpre je Openda istrčao u kontri i prihvatio katastrofalan kiks Rodića, pokušao je da zaobiđe Glazera koji ga je „pročitao“ i sprečio da gosti dupliraju vođstvo, da bi već u narednom naletu Osman Bukari imao kolosalnu šansu da izjednači rezultat. Šutirao je sa nekoliko metara reprezentativac Gane, međutim, Blasvič je bio dobro postavljen i odbranio je već viđen pogodak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Nastavak je počeo ofanzivnijom igrom Zvezde, koja je uspela da stvori nekoliko prilika, ali konkretnije šanse imao je Lajpcig. Već na samom startu Ivanićev šut  bio je izblokiran (47.), da bi četiri minuta kasnije udarac Šeška zaustavila stativa. Nedugo zatim i Openda je mogao da duplira prednost Nemaca, kada se Glazer istakao i maestralnom intervencijom mu odbranio pokušaj.

Ipak, u 76. minutu, gosti su stigli do drugog gola preko Opende koji je u kontri bio nemilosrdan za 0:2, da bi samo pet minuta kasnije nespretno reagovao Hendrihs u svom šesnaestercu posle centaršuta Gelora Kange i zatresao sopstvenu mrežu, vrativši nadu Baharovom timu – 1:2.

Foto: Tanjug/AP

 

Poslednju priliku za izjednjačenje imao je Olajinka u drugom minutu sudijske nadoknade, ali je golman Lajpciga izašao kao pobednik i sačuvao pobedu svom timu.

Krenuli su domaći na sve ili ništa kako bi stigli do drugog izjednačujućeg gola, međutim, gosti su se uspešno odbranili i potvrdili plasman u narednu fazu Lige šampiona, dok se srpski prvak definitivno oprostio od najelitnijeg klupskog takmičenja.

Mančester siti i Lajpcig su obezbedili prolazak u sledeću rundu, dok će Zvezda i Jang Bojs u direktnom duelu odlučiti ko će se s treće pozicije preseliti u Ligu Evrope, a ko završiti evropsku priču za ovu sezonu.

TOK UTAKMICE:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice! Crvena zvezda - Lajpcig 1:2!

90+2. minut - Kakva prilika za Olajinku, mogla je Zvezda do 2:2.

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade.

89. minut - Sjajan start Olajinke u odbrani, vratio se da pomogne saigračima.

85. minut - Menja Barak Bahar: Aleksandar Katai je na terenu umesto Milana Rodića.

81. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Vraća se Zvezda, autogol Hendrihsa - 1:2!!! Lepo je centrirao Gelor Kanga, a lopta na putu ka mreži zakačila defanzivca Lajpciga i odsela u golu "bikova".

76. minut - GOL! Nažalost u mreži Glazera, strelac je Openda u kontri - 0:2! Pored njega je bio Milan Rodić, nije uspeo da ga zaustavi, pa je napadač Lajpciga silovitim udarcem naterao Izraelca na novu kapitulaciju, koi je bio nemoćan u ovoj situaciji.

74. minut - Umesto Ćavija Simonsa u igri je Karvaljo.

74. minut - Kakve dve šanse u istom napadu za Zvezdu! Najpre je Olajinka šutirao, Blasvič odbranio, na odbirak natrčao Ndiaje koji je mogao da se proslavi, međutim, i da je postigao gol nalazio se u ofsajdu. I to je bio promašaj.

73. minut - Žuti karton i za Vladimira Lučića, posle fazla i starta s obe noge.

70. minut - Menja i Marko Roze! Emil Forsberg je završio meč, na terenu je Kristof Baurmgartner.

69. minut - Nova izmena u Crvenoj zvezdi, Piter Olajinka će igrati umesto Ivanića.

68. minut - Kombinovali su fudbaleri Lajpciga pred šesnaestercem Zvezde, da bi Vladimir Lučić otklonio opasnost.

Republika

Foto: Starsport

 

61. minut - Bukari uhvaćen u ofsajdu.

59. minut - Benjamin Henrihs je novi zapisan fudbaler Lajpciga u beležnici Orsata.

56. minut - Žuti karton za Kastela Lukebu, koji je faulirao Ndiajea u prodoru.

54. minut - Simons je imao otvoren šut i poslao loptu po zemlji daleko pored gola.

53. minut - Openda je prihvatio ubačaj Rauma i dobro tukao pored Rodića, Glazer je sjajno intervenisao i izbacio u korner! Velika šansa za goste!

52. minut - Mirko Ivanić se našao u beležnici Orsata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

51. minut - STATIVA! Sreća za Zvezdu! U jeku napada domaćih, Benjamin Šeško je šutirao po zemlji, Glazer se ispružio, a lopta pogodila donju konstrukciju njegovog gola!

50. minut - Projektil Gelora Kange iz mesta, mirisalo je na Krasnodar, ali nekoliko metara je lopta prohujala iznad prečke.

49. minut - Žuti karton za Simakana, pošto je povlačio Bukarija. Zvezda sve opasnija.

47. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Ndiaje je prošao i dodao Ivaniću, koga je izblokirao Simakan, pa se završilo samo na uzdasima s tribina Marakane! Ništa od izjednačenja!

46. minut - Kao što smo najavili, Ndiaje je zamenio Krasoa, dok će umesto Mijailovića igrati Kosta Nedeljković.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Uskoro počinje drugi deo. Bahar priprema dve izmene, u igru će Ndiaje i Nedeljković, videćemo ko je završio meč.

Kraj prvog poluvremena.

45+2. minut - Emil Forsberg je promašio novi zicer posle dodavanja Opende, ređaju se prilike pred golom Glazera.

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

44. minut - Auuuuuu kakav zicer na obe strane! Najpre je Glazer odbranio već viđen gol Opende, koji je probao da ga zaobiđe pošto je prihvatio "poklon" Rodića koji mu je dodao loptu, a odmah na drugoj strani Bukari je ostao ispred Blasviča, svi su videli izjednačenje, da bi golman Lajpciga čudesnom intervencijom ostao nesavladan.

Foto: Tanjug/AP

 

42. minut - Nova prilika za Nemce, Simons je dodao Opendi, koji je šutirao, ali se isprečio Rodić i izblokirao udarac koji je završio u korneru. U nastavku akcije, gosti su izgubili loptu.

40. minut - Haidara je ostao sam u šesnaestercu i, srećom po crveno-bele, posle primljene lopte tukao silovito, ali daleko preko prečke. Dobra šansa za Lajpcig.

37. minut - Posle vođstva, "bikovi" su uputili 10 udaraca ka Glazeru, dok je Zvezda samo jednom zapretila preko Krasoa, koji nije ni išao u okvir Blasvičovog gola.

36. minut - Kanga je nagazio fudbalera Lajpciga, ipak, Orsato mu je oprostio javnu opomenu, uz zagrljaj sa Gaboncem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

33. minut - Šeško je faulirao Lučića, dobila je Zvezda faul, ali i brzo izgubila loptu.

28. minut - Žuti karton za Krasoa, posle starta nad Ćabijem Simonsom.

25. minut - Ponovo udarac Šeška završio je pored gola, zahvaljujući Dragoviću koji je izblokirao njegov šut i izbio u korner, posle kojeg je Zvezda iznela loptu.

24. minut - Pokušao je Benjamin Šeško, iskosa je tukao Slovenac u spoljni deo mreže.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

22. minut - Kombinovali su Kanga i Bukari posle "slobodnjaka", međutim, ništa se nije izrodilo iz toga.

20. minut - Crveni karton za Vujadina Savića, nekadašnji kapiten Zvezde sada u ulozi pomoćnika je malo žustrije reagova s klupe domaćih pošto je Openda izleteo s terena, usledio je manji kontakt, pa je Orsato pokazao Baharovom članu stručnog štaba isključenje.

17. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Mijailović je centrirao, Blasvič intervenisao pa ispustio kratko loptu, uklizao je Ivanić, ali se golman Lajpciga iskupio i sprečio da se njegova mreža zatrese.

Republika

Foto: Starsport

 

14. minut - Mijailović je pokušao da centrira, ipak, nedovoljno dobro da se stvori ozbiljnija prilika za Baharov tim.

10. minut - Na drugoj strani šansa za Zvezdu, Rodić je ubacio, ali Kraso nije uspeo loptu da zahvati glavom.

8. minut - GOOOOOL!!!! ŠOK NA MARAKANI! Lajpcig vodi golom Ćavija Simonsa - 0:1. Lošu reakciju Gelora Kange, kaznio je fudbaler gostiju i pogodio suprotan ugao nemoćnog golmana Glazera.

7. minut - Srđan Mijailović je dobio prvi žuti karton na utakmici, prestroga odluka Danijelea Orsata, da već u ranoj fazi dodeli javnu opomenu fudbaleru Zvezde.

Foto: Starsport

 

5. minut - Rodić je pokušao da zaustavi Forsberga, malo se spetljao, međutim, srećno se po Baharov tim završilo.

3. minut - Lajpcig je iznudio prvi korner na utakmici! Šeško je prošao pored Dragovića i centrirao, ali je odbrana Zvezde intervenisala na vreme. Akcija je završena greškom gostiju, koji su loptu poslali u aut, ali i domaći lako gube posed.

Republika

Foto: Starsport

 

1. minut - Počeo je meč Crvene zvezde i Lajpciga!

PRE MEČA:

20.55 - Još pet minuta do starta spektakla na Marakani!

Republika

Foto: Starsport

 

20.45 - Bliži se početak utakmice na stadionu "Rajko Mitić", tribine su sve punije, budući da gužvi još uvek ima.

20.30 - U odnosu na prethodni meč u Nemačkoj, trener Marko Roze je napravio dve promene. Umesto Kampla igraće Haidara, dok je Benjamin Šeško dobio priliku pre Jusufa Poulsena.

 

 

20.23 - Lajpcig na Marakanu dolazi posle dva vezana poraza. "Bikovi" su najpre eliminisani u kupu od Volfzburga (0:1), da bi i u Bundesligi napustili teren pognutih glava protiv Majnca (0:2), pa crveno-beli imaju priliku da iskoriste njihovu rezultatsku krizu.

 

 

20.18 - Na klupi Zvezde su: Popović, Nedeljković, Degenek, Spajić, Stamenić, Endiaje, Katai, Olajinka, Kangva, Mijatović, Kabić, Mitrović.

 

 

Šansu sa klupe Lajpciga čekaju: Gulači, Lenc, roviti Poulsen, Zajvald, Baumgartner, Klosterman, Karvaljo i Kampl.

Republika

Foto: Republika.rs

 
Republika

Foto: Republika.rs

 

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde od 21.00 dočekuju Lajpcig, u meču četvrtog kola Grupe G Lige šampiona.

Isti rivali sastali su se pre dve nedelje na "Red Bul areni" i tada su pobedu odneli "bikovi" rezultatom 3:1.

Zvezda ima jedan bod, baš koliko i Jang Bojs, sa kojim su remizirali na Marakani (2:2), Lajpcig je sakupio šest, a Mančester siti maksimalnih devet poena.

Još uvek ima ulaznica za sve tribine. Tapkaroši prodaju Zapad i Istok upola cene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading