ZVEZDIN PUT U LIGI ŠAMPIONA MOŽE DA ODLUČI GOL RAZLIKA! Detaljna analiza na 180 minuta pre kraja!

Autor:

Sport

08.11.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se približava završnica bilo kog takmičenja, a rezultati naših klubova ili nacionalnih selekcija nisu onakvi kakve smo se nadali, obično se upuštamo u analizu i kalkulacije.

ZVEZDIN PUT U LIGI ŠAMPIONA MOŽE DA ODLUČI GOL RAZLIKA! Detaljna analiza na 180 minuta pre kraja!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U slučaju Crvene zvezde i grupe G Lige šampiona, situacija je prilično jasna. Mančester Siti i RB Lajpcig su već obezbedili plasman u osminu finala, dok će Crvenoj zvezdi ostati da se bori protiv švajcarskog tima za treće mesto i eventualnu šansu za nastavak takmičenja u Ligi Evrope u februaru.

Crvena zvezda i Jang Bojs ulaze u poslednjih 180 minuta sa jednakim izgledima, s obzirom na da imaju identičan broj bodova (jedan) i ključni meč u Bernu može doneti odlučujući trenutak. Ukratko, pobednik će se radovati proleću u evropskim takmičenjima, dok će poraženi morati da se suoči s neuspešnom evropskom sezonom.

Međutim, situacija postaje složenija ukoliko se utakmica u Bernu završi bez odlučujućeg rezultata. Tada će se sudbina odlagati za poslednje kolo, a gol razlika može odigrati ključnu ulogu. Trenutno, Crvena zvezda ima prednost u gol razlici od dva gola u odnosu na Jang Bojs, budući da je izgubila od Mančester Sitija 1:3 (Jang Bojs 0:3) i od RB Lajpciga 1:2 (Jang Bojsi 1:3). Ova gol razlika će biti presudna samo ako se oba kola završe nerešeno, iako su rezultati konkurenata za treće mesto isti.

Zanimljivo je pitanje ko bi bio u prednosti u toj poslednjoj rundi, odnosno ko bi imao veće šanse da možda dođe do boda - eventualno sva tri - čime bi sprečio da odlučuje gol razlika: Zvezda protiv Sitija kod kuće, ili Jang Bojs u Saksoniji protiv Lajpciga?

Treba imati na umu da su i Englezi i Nemci prošli dalje i da će verovatno i Pep Gvardiola i Marko Roze kombinovati sa sastavima, ali isto tako stoji činjenica da se radi o dovoljno moćnim rosterima da će svakako biti favoriti i u takvim uslovima.

U slučaju da i jedni i drugi dožive poraze u poslednjem kolu (a pre toga bude nerešeno u Bernu), Baharovi momci su u boljem položaju za ta dva gola.

Zvezdina gol razlika je trenutno 5:10, Jang Bojsova 4:11. U nekim varijantama i taj jedan gol više postignut može da ima težinu...

Mančester Siti tri dana pre gostovanja na Marakani ide Lutonu, a tri dana posle Zvezde dočekuje Kristal Palas.

Red Bulov klub pre Jang Bojsa ima veoma teško gostovanje u Dortmundu, dok mu posle dolazi Hofenhajm.

5. KOLO (28. novembar)

21.00: Mančester Siti - RB Lajpcig

21.00: Jang Bojs - Crvena zvezda

6. KOLO (13. decembar)

18.45: RB Lajpcig - Jang Bojs

18.45: Crvena zvezda - Mančester Siti

AKO SU DVA TIM IZJEDNAČENA ODLUČUJU:

-         Bodovi u međusobnim duelima

-         Gol razlika u međusobnim duelima

-         Postignuti golovi u međusobnim duelima

-         Gol razlika u svim utakmicama

-         Postiguti golovi u svim utakmicama

-         Postignuti golovi na svim gostovanjima

-         Broj pobeda u svim utakmicama

-         Broj pobedeana svim gostovanjima

-         Disciplinski bodovi (crveni karton = tri boda, dva žuta = tri boda, jedan žuti = jedan bod)

-         Uefa klupski koeficijent

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading