IZRAELCI NAPRAVILI DRAMU: Ovo je pravi razlog zašto Zvezda ne pušta Glazera da igra u Prištini

Autor:

Sport

01.11.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omri je važan, a iz UEFA je stiglo obaveštenje da u tom terminu crveno-beli ne moraju da ga puste iz čisto sportskog razloga, kaže dobro obavešten izvor u dešavanja na Marakani.

IZRAELCI NAPRAVILI DRAMU: Ovo je pravi razlog zašto Zvezda ne pušta Glazera da igra u Prištini

Foto: FK Crvena zvezda

Omri Glazer

Crvena zvezda nije pustila Omrija Glazera da igra za Izrael na gostovanju lažnoj državi Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj. Međutim, Republika saznaje da razlog nije toliko dramatičan kao što su preneli izraelski mediji, već čisto sportske prirode.

Naime, taj odloženi susret zbog izbijanja rata u Izraelu bi trebalo da se odigra u Prištini 12. novembra, ali kako piše izraelski portal One, rukovodstvo Crvene zvezde je još pre mesec dana odlučilo da njihov golman ne dobije dozvolu da otputuje u južnu srpsku pokrajinu.

 

 

Kako se navodi u tekstu, Crvena zvezda strahuje za golmanov život protiv Albanaca, posle sukoba Srba u severnom delu Kosova i Metohije sa pripadnicima oružanih snaga samoproglašenih vlasti u Prištini u kojem su ubijena trojica Srba i jedan pripadnik KPS. Međutim, iz izvora dobro upućenog u dešavanja u crveno-belom taboru dobilo smo drugačije objašnjenje situacije.

- Zvezda ima veoma važnu utakmicu protiv Železničara 11. novembra u prvenstvu i procena je da je prvi golman neophodan. Na osnovu dopisa koji je stigao od UEFA zaključeno je da nisu u obavezi da puste igrača u tom terminu u kojem je zakazana utakmica u Prištini. To svoje pravo Zvezda je iskoristila. Nije toliko dramatično kao što su izraelski mediji preneli. Sve je stvar sportske prirode. Međutim, tačno je da opasnost na takvim utakmicama uvek postoji, imajući u vidu prilike u svetu zbog rata u Izraelu, ali i odnos Albanaca prema Zvezdi kao najvećem srpskom klubu - poručio je za naš portal dobro upućen izvor u dešavanja na Marakani.

Republika

Foto: Tanjug/Ministarstvo zaštite životne sredine/M. VASILE

 

S druge strane, sam Omri Glazer je, prema pisanju portala One, spreman da se odazove pozivu selektora i stane na gol Izraela za utakmicu u Prištini. Oni zato krive Zvezdu navodeći da Glazer želi da bude prvi golman nacionalnog tima, jer bi u slučaju njegovog nepojavljivanja gol Izraeala branio Daniel Perec, čuvar mreže Bajerna.

- Ponavljam, to nije toliko dramatično. Omri je profesionalac i zna koliko je važan Zvezdi. S druge strane, u klubu veruju da mreža Izraela može da ostane netaknuta u Prištini ko god da bude na golu, a pogotovo ako to bude golman Bajerna - dodaje naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading