ZVEZDI PUT OKO SVETA MOGAO DA DOĐE GLAVE: Reprezentacije napravile pakao na Marakani

Autor:

Sport

21.10.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baharovi internacionalci prevalili više od 100.000 kilometara. Najveća briga roviti Hvang i Bukari, ali crveno-beli veruju da će biti spreni za važne mečeve.

ZVEZDI PUT OKO SVETA MOGAO DA DOĐE GLAVE: Reprezentacije napravile pakao na Marakani

Foto: Starsport

Reprezentativna pauza umalo nije skupo koštala Crvenu zvezdu. Izrabranici Baraka Bahara bili raštrkani po celom svetu kako bi igrali za svoje reprezentacije, prešli su zajedno više od 100.000 kilometara, pa je razumljivo zašto su se neki vratili umorni i sa džet-legom.

Ali to nije ono najgore, jer su se dva starteta i dve velike uzdanice vratile povređene! U pitanju su u Osman Bukari, koji je bio sa reprezentacijom Gane, odnosno In Bom Hvang, reprezentativac Južne Koreje. Prema informacijama koje su stigle iz Gane, Bukari se povredio na treningu i potom nije ni bio u konkurenciji za mećeve sa SAD i Meksikom. S druge strane, Hvang je pred prijateljski meč Južne Koreje i Tunisa osetio bol u mišiću i nije bio u sastavu, kao ni za naredni meč sa Vijetnamom.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fubala se vratilo rovito u Beograd, posle 16.600 pređenih kilometara. Ipak, na Marakani se nadaju da će biti spremni za današnji meč protiv Javora (18.30, Arena sport premijum 1), a sigurno za gostovanje u važnom gostovanju Lajpcigu u sredu u trećem kolu G grupe Lige šampiona.


- Hvang se jeste u Beograd vratio povređen, ali oporavak ide željenim tokom. On će biti na raspolaganju za utakmicu protiv Javora, kao i za duelu protiv Lajpciga - potvrđeno je za Republiku iz Zvezde.

Kada su u pitanju ostali prvotimci, oni su se vratili samo umorni, ali je za očekivati da će se brzo oporaviti. Tako je Miloš Degenek skoknuo do Londona i nije se skidao za prijateljske meče između njegove Australije i Engleske, odnosno Novog Zelanda, dok je Marko Stamenić odigrao ceo susret za Novi Zeland. Obojica Baharovih izabranika preletela su po 3.400 kilometara, s tim da Stamenić ima u nogama i 90 minuta protiv Konga i još 1.700 kilometara jer se taj duel igrao u Mursiji. Međutim, njemu to nije problem.
Republika

Foto: Starsport

Miloš Degenek

- Vratio sam se nakon reprezentativnih obaveza i spreman sam za naporan period koji nas očekuje. Igraćemo na svaka tri dana, ali bićemo maksimalno oprezni s ciljem da pobedimo - rekao je Stamenić.

Foto: Starsport

Marko Stamenić

Žan Filip Kraso nije se skidao za mečeve njegove Obale Slonovače protiv Maroka i Južne Afrike, ali jeste preleteo 10.000 kilometara. Kings Kangva je odigrao gotovo svih 180 minuta u duelima Zambije protiv Egipta i Ugande i prevali0 7.900 kilometara. Edmund Ado, za razliku od Bukarija, je bio u timu Gane protiv Meksika ali se nije skidao, dok je protiv SAD igrao svih 90 minuta.

Republika

Foto: Starsport

Naser Điga

Gelor Kanga nije ulazio na teren za Gabon protiv Gvineje (5.100 kilometara prešao). Naser Điga je prevalio 11.000 kilometara da bi grejao klupu Burkine Faso protiv Ekvatorijanle Gvineje i Mauritanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading