ARAPI MOGU DA SEDNU I PLAČU: Evo koliku će nadoknadu dobiti jer Nejmar neće igrati

Autor:

Sport

19.10.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo FIFA fond da uzme Al Hilal bi ostao u debelom minusu.

ARAPI MOGU DA SEDNU I PLAČU: Evo koliku će nadoknadu dobiti jer Nejmar neće igrati

Foto: Ap photo

Nejmar je zavio Al Hilal u crno! Brazilski fudbaler se povredio na meču između Brazila i Urugvaja u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026. godine, a kako je otkrio njegov klub ustanovljeno je da je pokidao prednje ukrštene ligamente, a pritom je povredio i meniskus kolena. Zbog toga Nejmaru sledi višemesečni izostanak sa terena, možda i do kraja sezone.

I sada se postavlja šta Al Hilal može da uradi. U principu siću sa kojom mogu samo da sednu i plaču. Al Hilal je platio Nejmara 90 miliona evra PSŽ, što je rekordna prodaja iz Evrope, dok je Brazilcu zagarantovana plata od 320 miliona evra za dve sezone. Zato su se u zemlji "karioka" pozabavili time koliko će Arapi novca moći da potražuju na ime obeštećenja zbog toga što im se igrač povredio i to na susretu za reprezentaciju u organizaciji FIFA.

Foto: Tanjug/AP

 

- FIFA pokriva maksimalno godinu dana povrede, a iznos odštete ograničen je na 7,5 miliona eura. Maksimalni iznos koji se plaća po danu u kojem fudbaler ne može da igra je 20.500 evra - otkrio je za brazilske medije Eduardo Karleco, stručnjak za Zakon o sportu, pa dodao:

- Ukupan iznos koji će FIFA program godišnje distribuirati klubovima u slučaju povreda je 80 miliona eura, tako da svaki zahtev Al Hilala mora biti smešten unutar ovih parametara.

U prevodu, da Saudijci dobiju ceo godišnji FIFA fond i dalje će biti u debelom minusu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading