ISKUPLJENJE ZA PORAZ: Fudbaleri Srbije DANAS ne smeju da izgube

Autor:

Sport

16.10.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodni neuspeh mora brzo da se zaboravi na putu ka Evropskom prvenstvu.

ISKUPLJENJE ZA PORAZ: Fudbaleri Srbije DANAS ne smeju da izgube

Foto: Starsport

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije deklasirana je u duelu sa Engleskom sa 9:1, ali vremena za tugovanje i traženje krivaca, kao i dubljeg uzroka problema nema. Izabranici Dušana Đorđevića koliko večeras (20.30) igraju protiv Severne Irske u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica će se igrati u Lurganu, na stadionu tamošnjeg Glenavona koji prima tek oko 4.000 gledalaca. Tu je već Srbija veliki favorit, iako će igrati na gostujućem terenu, a u prilog tome govore i rezultati koje je Severna Irska ostvarila u prva dva kola - poražena je od Luksemburga na svom terenu, a onda i kao gost od Ukrajine, oba puta sa po 1:0.

S druge strane, "orllići" imaju polovičan učinak jer su na startu kvalifikacija savladali Azerbejdžan sa 2:0 na svom terenu. Imajući u vidu snagu protivnika, selektor Srbije veruje da trijumfom mogu delimično da zacele rane koje su otvorene u Engleskoj.

Republika

Foto: FSS

Dušan Đorđević

- Jednostavno moramo sve ovo brzo da prevaziđemo, moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe - rekao je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading