OVERILI VIZU! Španija, Škotska i Turska izborili plasman na EP

Autor:

Sport

15.10.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

OVERILI VIZU! Španija, Škotska i Turska izborili plasman na EP

Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Španije, Škotske i Turske izborile su večeras plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj. Španija je večeras u Oslu pobedila selekciju Norveške 1:0 u meču grupe A kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Jedini gol na utakmici postigao je Gavi u 49. minutu.

Sudije u VAR sobi su nekoliko minuta proveravale da li se radilo o ofsajdu, ali je na kraju odlučeno da je pogodak regularan.

Pobeda Španije nad Norveškom donela je i selekciji Škotske plasman na EP 2024. u Nemačkoj. Gruzija je ranije danas u grupi A pobedila Kipar 4:0. Španija i Škotska imaju po 15 bodova iz šest mečeva i do kraja kvalifikacija odigraće još dva meča. Norveška je treća sa 10 bodova iz sedam utakmica, a do kraja kvalikacija odigraće samo još jedan duel. Gruzija je četvrta sa sedam bodova, dok je Kipar poslednji bez bodova.
Republika

Foto: Starsport

 

 

Turska je u Konji pobedila Letoniju 4:0 golovima Junusa Akguna u 58, Čenka Tosuna u 83. i 92. i Kerema Akturkoglua u 87. minutu i izborila plasman na EP iz grupe D.
Vels je u Kardifu pobedio selekciju Hrvatske 2:1. Oba gola za Vels postigao je Hari Vilson u 47. i 60. minutu. Jedini strelac za Hrvatsku bio je Mario Pašalić u 75. minutu.

Prvo mesto na tabeli grupi D drži Turska sa 16 bodova iz sedam utakmica, dok Vels i Hrvatska imaju po 10 iz po šest mečeva. Turska trenutno ima najbolji skor u međusobnim duelima sa Velsom i Hrvatskom. Jermenija je četvrta sa sedam bodova iz šest utakmica, dok je Letonija poslednja sa tri iz sedam mečeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Poljska i Moldavija odigrale su večeras u Varšavi bez pobednika, 1:1 u meču grupe E kvalifikacija za EP. Gosti su poveli golom Jona Nikolaeskua u 26. minutu, a izjednačenje Poljacima doneo je Karol Sviderski u 53. Češka je ranije danas pobedila Farska ostrva 1:0. Prvo mesto na tabeli grupe E drži Albanija sa 13 bodova, dok je Češka druga sa 11. Obe ove selekcije su odigrale po šest utakmica. Poljska je treća sa 10 bodova iz sedam utakmica, a Moldavija je četvrta sa devet iz šest mečeva. Farska ostrva su poslednja sa samo jednim bodom.

Rumunija je na svom terenu pobedila Andoru 4:0 u meču grupe I kvalifikacija za EP 2024. Švajcarska i Belorusija su ranije danas igrale 3:3. Prvo mesto na tabeli grupe I drži Rumunija sa 16 bodova iz osam utakmica, dok je Švajcarska druga sa 15 iz sedam mečeva. Izrael je treći sa 11 bodova iz šest utakmica, a tzv. Kosoova sa sedam iz sedam mečeva. Belorusija ima šest bodova, dok je Andora poslednja sa dva boda. Ove dve selekcije su odigrale po osam utakmica.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading