KAKO? Promašaj koji će ih koštati istorijskog plasmana - EURO za njih ostaje samo san! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.10.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg kvalifikacionog ciklusa, ali ih jedan promašaj može skupo koštati.

KAKO? Promašaj koji će ih koštati istorijskog plasmana - EURO za njih ostaje samo san! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/ Red Card Alert

Fudbalska reprezentacija Luksemburga nakon šest mečeva u okviru kvalifikacione "grupe J" nalazila se na trećoj poziciji sa skorom od tri pobede, jednog remija i dva poraza i uoči mečeva 7. kola gostovali su na Islandu i eventualnim trijumfom mogli su da stignu i do pozicije dva iza neprikosnovene selekcije Portugala.

Domaćin je do prednosti stigao u 23. minutu pogotkom Oskarsona, ali je već u uvodnim minutima nastavka susreta Žerson Rodrigeš doneo Luksemburžanima poravnanje rezultata.

Eventualni remi ni u kom slučaju nije odgovarao selekciji Luksemburga i svim silama su atakovali ka mreži domaćina, a najbolju priliku stvorili su u trećem minutu nadoknade vremena.

Iskoristili su gosti pokušaj Islanđana da u finišu susreta dođu do tri boda koja bi ih možda i ostavila u trci za plasman na evropsku fudbalsku smotru, organizovali su brzi kontranapad nakon kojeg se strelac prvog pogotka Rodrigeš našao u idealnoj poziciji. Gol Islanđana je bio prazan i kada su svi na stadionu već videli loptu u mreži. Rodrigeš je upustio visoku loptu koja je završila sa spoljen strane u mreži.

 

 

Podelom bodova Luksemburg je propustio priliku da tri kola pre okončanja kvalifikacionog ciklusa preuzme drugu poziciju na tabeli, s obzirom da je selekcija Slovačke rezultatom 2:3 poražena u Portugalu, a verovatno odlučujući meč "grupe J" odigraće se u utorak 16. oktobra kada će Luksemburg dočekati na svom stadionu upravo selekciju Slovačke.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading