PROCURILA VEST KOJA NIJE SMELA DA IZAĐE U JAVNOST! Poznat OSVAJAČ Zlatne lopte!

Autor:

Sport

14.10.2023

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je jasno kome će pripasti ove godine.

PROCURILA VEST KOJA NIJE SMELA DA IZAĐE U JAVNOST! Poznat OSVAJAČ Zlatne lopte!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Luis Suarez

Iako je odlaskom u američku MLS ligu otišao daleko od "liga petice", Lionel Mesi je nastavio da trese mreže i na Floridi.

Već u prvim utakmicama za Inter, Argentinac je pokazao da će biti ogromno pojačanje u timu iz Majamija, dok mu je titula sa Svetskog prvenstva u Kataru omogućila da se nađe u najužem krugu sa Erlingom Halandom za osvajanje Zlatne lopte ove godine.

Gotovo svi svetski mediji preneli su informaciju Leovog porodičnog prijatelja Alesandra Dosetija, koji je na Instagram storiju objavio da će Mesi osmi put u karijeri biti proglašen za najboljeg igrača godine.

- Službeno je. Leo osvaja Zlatnu loptu 2023. Osma Zlatna lopta sigurno mu je poslednja. Danas mu je rečeno - napisao je Dosetti.

 

 

Ukoliko se njegova pokaže istinitom, omaleni "gaučos" će još popraviti lični rekord ispred Kristijana Ronalda, koji ih je osvojio pet.

Kapiten argentinske selekcije je predvodio svoj nacionalni tim do svoje prve titule na Mundijalima, a treće za ovu južnoameričku reprezentaciju. Sa sedam golova i tri asistencije poneo je epitet najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Kataru.

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Pre nego što je stigao u SAD, nastupajući za PSŽ upisao je 41 utakmicu, uz isto toliko asistencija i golova u dresu "svetaca". Bio je strelac 21 put, a namestio saigračima 20 pogodaka. Za Inter Majami je u 13 mečeva dao 11 golova, uz pet asistencija.

Njegov najveći konkurent za nagradu je Erling Haland, Norvežanin je u dresu Mančester sitija bio još ubojitiji s 52 gola i devet asistencija u 53 utakmice, osvojivši pritom titule najboljeg strelca Premijer lige i Lige šampiona. Postao je prvak Evrope s "građanima" i to mu je uspeh na klupskom planu, ali na reprezentativnom ga nije imao, jer se Norveška nije ni plasirala na Mundijal u Kataru.

Podsetimo, prošle sezone je Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu. Tadašnji napadač Real Madrida, koji sada nastupa za saudijski Al Itihad, postao je prvi Francuz posle 1998. godine i legendarnog Zinedina Zidana, kome je pripalo takvo priznanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading