KVALIFIKACIJE ZA EP: Portugal, Francuska i Belgija čekirali kartu za Nemačku!

Autor:

Sport

13.10.2023

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi putnici na finalni turnir.

KVALIFIKACIJE ZA EP: Portugal, Francuska i Belgija čekirali kartu za Nemačku!

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

Fudbalska reprezentacija Portugala obezbedila je plasman na EURO 2024 kroz kvalifikacije, pošto je večeras u J grupi savladala Slovačku 3:2. Dva gola Kristijana Ronalda i jedan Gonsala Ramosa bili su dovoljni za sedmu pobedu i nedostižnih maksimalnih 21 bod. Slovačka je smanjila golom koji je David Hancko postigao u 69. minutu, a konačan rezultat postavio je Stanislav Lobotka pogotkom u 80. minutu.

U istoj grupi Savo Milošević je pobedom u Lihtenštajnu 2:0 debitovao na klupi BiH. Golove su postigli Amar Rahmanović u 13. i Miroslav Stevanović u 41. minutu.

Plasman na finalni turnir u Nemačkoj obezbedili su i Francuzi, pobedom u Holandiji 2:1 u B grupi. Francuska je povela golom dvostrukog strelca Kilijana Mbapea, u sedmom i 53. minutu. Konačan rezultat postavio je Kvilindsi Hartman u 83. minutu.

Mbape sada ima 42 gola za reprezentaciju i četvrti je na večnoj listi na kojoj je preskočio Mišela Platinija koji je ostao na 41 golu. Rekorder je Olivije Žiru sa 54 gola, a iza njega su Tijeri Anri sa 51 i Antoan Grizman sa 44 gola.

Francuska se direktno plasirala na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pošto ima svih 18 bodova iz šest utakmica, ispred Grčke koja ima 12 bodova, posle večerašnje pobede u Dablinu protiv Irske od 2:0.

Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto je u Beču pobedila Austriju sa 3:2.

Belgija je povela golovima Dodija Lukebakija u 12. i 55. minutu, a treći gol postigao je Romelu Lukaku u 58. Pogodak za domaći tim postigao je Konrad Lajmer u 73. minutu, a Marsel Sabicer postavio je konačan rezultat iz jedanaesterca u 84. minutu.

Belgijski tim je utakmicu završio sa desetoricom, pošto je u 78. minutu drugi žuti karton dobio Andre Onana.

U grupi F Belgija je posle šest utakmica prva sa 16 bodova, ispred Austrije koja ima 13. Švedska je iz pet mečeva osvojila šest bodova, a Azerbejdžan četiri. Poslednja je Estonija sa bodom iz šest utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading