NAJBOLNIJI PORAZI NAŠE REPREZENTACIJE! Ovo su NAJMRAČNIJE utakmice nacionalnog tima! Kataklizma u Notingemu! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.10.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezaboravne "sedmica" od Čehoslovačke i Urugvaja, "šestice" su nam delili Argentina i Holandija, ali nikad nismo primili devet golova.

NAJBOLNIJI PORAZI NAŠE REPREZENTACIJE! Ovo su NAJMRAČNIJE utakmice nacionalnog tima! Kataklizma u Notingemu! (VIDEO)

Foto: fss.rs

Mlada fudbalska rerpezentacija Srbije (igrači do 21 godine) izgubila je u Notingemu od Engleske rezultatom 1:9, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je najteži poraz u istoriji svih nacionalnih timova naše države!

Računajući sve generacije, od petlića do A tima, ovo je bio najubedljiviji neuspeh bilo koje generacije u hronologiji fudbala na ovim prostorima, računajući i imena zajedničkih država s kojima smo nastupali u prošlosti.

Najubedljiviji poraz seniorske reprezentacije bio je 2019. godine, takođe u kvalifikacijama za šampionat Evrope, kada su Ukrajinci na svom terenu demolirali Krstajićev tim s 5:0, čime je srušen negativan rekord iz 2015.

Tada je u prijateljskom duela Češka pobedila izabranike tadašnjeg selektora Radovana Ćurčića rezultatom 4:1.

Republika

Foto: Starsport

 

Sa druge strane, mlađe selekcije Srbije nisu nas navikle na ovakve brodolome, budući da su "orlići" dva puta osvojili drugo mesto na Starom kontinentu.

Do 87. minuta semafor je nagoveštavao ishod koji je bio ravan onom na Evropskom prvenstvu 2019. godine kada je mlada srpska selekcija poražena od vršnjaka iz Nemačke 1:6, a osim tog najubedljivi porazi "orlića" bili su od Rusije prošle godine sa (0:4) u prijateljskom meču, kao i na prvenstvu Evrope 2015. godine od Češke istim rezultatom.

Dok smo igrali kao Zajednica Srbije i Crne Gore, najteži neuspeh pretrpljen je od Argentine na Svetskom prvenstvu 2006. godine (0:6), dok je isti rezultat viđen u olimpijskim selekcijama ove dve države u Atini 2004. godine. Fudbaleri do 21 godine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iste godine poraženi su od Češke 0:4.

Što se tiče reprezentacije koja se zvala Jugoslavija, i dalje je najubedljiviji poraz u istoriji od Čehoslovačke na Olimpijskim igrama 1920. godine, na prijateljskoj 1924. i Urugvaja na Olimpijskim Igrama 1924. godine. Sva tri puta gubili smo 0:7!

Ako se pogleda novija era, još uvek peče debakl od Holandije (1:6) na EP 2000. godine koje nam je i bilo poslednje na kojem smo učestvovali, dok smo od Češke u prijateljskom meču 2002. godine bili poraženi 0:5.

Pre gotovo četiri decenije, mlada selekcija Jugoslavije izgubila je te 1985. od Francuske 0:7 u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Nešto blaži bili su Danci, od kojih smo poraženi 2:6 u kvalifikacijama za kontinentalno takmičenje 1992. godine, a istim rezultatom "plavi" su poraženi od Hrvatske na svom terenu 1999.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading