PEĐA MIJATOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA NAŠ PORTAL! Legendarni as veruje u "ORLOVE"! Evo šta MISLI o izostanku Vlahovića i ISPUNJENJU sna čekanom 24 godine!

Autor: Slobodan Stošić

Sport

13.10.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarnog asa ne brine izostanak napadača Juventusa.

PEĐA MIJATOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA NAŠ PORTAL! Legendarni as veruje u "ORLOVE"! Evo šta MISLI o izostanku Vlahovića i ISPUNJENJU sna čekanom 24 godine!

Foto: Ilsutracija: Republika.rs, Starsport, Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20 časova i 45 minuta izlazi na teren "Puškaš arene", gde će pokušati da se revanšira Mađarskoj za šokantan poraz na stadionu "Rajko Mitić" kojim je dovela u pitanje plasman na Evropsko prvenstvo.

Ipak, sudbina Piksijevih izabranika je i dalje u njihovim rukama, pa se cela nacija nada da će "orlovi" posle 24 godine posta konačno zaigrati na šampionatu Starog kontinenta i prekinuti crni niz koji traje više od dve decenije.

Ubeđen je u to i legendarni reprezentativac bivše Jugoslavije Predrag Mijatović, jedan od aktera poslednjeg meča naše selekcije na kontinentalnim takmičenjima. Prema rečima proslavljenog asa madridskog Reala, Piksijev tim nema za šta da brine uoči meča sa severnim komšijama.

Republika

Foto: Profimedia

 

- Ja sam optimista kada se radi o predstojećoj utakmici, kao i sam odlazak Srbije na Evropsko prvenstvo. Sada je samo dilema da li će se "orlovi" tamo plasirati sa prve ili druge pozicije, ali to se ne dovodi u pitanje - samouvreno je rekao Peđa Mijatović za "Republiku".

Evocirao je uspomene na iznenadni neuspeh u Beogradu od lidera G grupe:

- Istina je da smo s Mađarskom počeli dobro, poveli rano, a onda izgubili. Ne treba, međutim, davati značaj tome, Srbija je daleko bolji rival, što će pokazati u Budimpešti. Mislim da su naši reprezentativci shvatili pouke iz prethodne utakmice, koje će već u subotu izaći na videlo. To je dobar tim u koji niko ne sme da sumnja.

Izostanak jednog od dva naša najboljeg strelca dosadašnjeg toka kvalifikacija Dušana Vlahovića zbog povrede, uneo je određenu dozu zebnje kod navijača "orlova"?

- Koga nema bez njega se može i mora. Neigranje Vlahovića je veliki hendikep, ali tu je Aleksandar Mitrović rekorder Srbije po broju golova, takođe je postigao tri pogotka u kvalifikacijama, kao i ostali igrači spremni da u svakom trenutku zatresu mrežu. Piksijev tim će pobedom sigurno obezbediti u najmanju ruku drugo mesto, jer ima i utakmicu sa direktnim rivalom (prim.aut Crna Gora) kod kuće. Ipak, najvažnija je prva utakmica a to su Mađari, bez obzira na sve okolnosti iz Beograda, siguran sam da imamo kvalitet da trijumfujemo - nastavlja Peđa.

Foto: fss.rs

 

Nije hteo Mijatović da se bavi prognozom rezultata na "Puškaš areni":

- Ne volim da prognoziram rezultat. Motiva neće nedostajati, ne bih da malerišem, neka Srbija slavi minimalno, biću prezadovoljan.

Hrvati su se u četvrtak "okliznuli" kod kuće protiv Turske, legendarni as tvrdi da Piksijevi izabranici neće doživeti sudbinu komšija:

- Video sam šta se dogodilo u Osijeku. To je samo potvrda davno izrečene fraze da nema favorita u utakmicama, samo na papiru. Kada se izađe na teren moraš da natopiš dres, da bi pokazao koliko vrediš, jer kad počne susret, svi znaju da igraju fudbal - istakao je Predrag Mijatović za "Republiku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading