MEGASENZACIJA U KUJABI! Venecuela ŠOKIRALA moćne Brazilce! Nejmar NAPADNUT! Svetski šampion krenuo MINIMALCEM ka Mundijalu! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.10.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su mečevi treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje se 2026. godine održava u Kanadi, Meksiku i SAD.

MEGASENZACIJA U KUJABI! Venecuela ŠOKIRALA moćne Brazilce! Nejmar NAPADNUT! Svetski šampion krenuo MINIMALCEM ka Mundijalu! (VIDEO)

Foto: Tanjug AP

Već u 3. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal, koji će kroz 2026. godine zajednički organizovati tri centralnoameričke države, videli smo senzaciju kakva se retko dešava!

Uz svetske šampione Argentince, najveći favorit za osvajanje prvog mesta, selekcija Brazila popila je gorku pilulu u Kujabi od Venecuele, remiziravši protiv autsajdera rezultatom 1:1!

Republika

Foto: Tanjug AP

 

Blaga reč je senzacija na ono što su Nejmar i njegovi saigrači doživeli u duelu sa reprezentacijom koju su redovno pobeđivali, gde god su sretali. Ujedno, ovim remijem "selesaa", Kapiten Mesi i ekipa su se vratili na lidersku poziciju, pošto su sa minimalnih 1:0 savladali Paragvaj, golom Nikolasa Otamendija. 

Foto: Tanjug AP

 

No, krenimo redom. Brazilci su se mučili tokom celog meča, a do vođstva su došli tek početkom drugog poluvremena, kada je Gabrijel na asistenciju Nejmara pogodio za oduševljenje na tribinama Pantanal arene - 1:0.

Ipak, samo pet minuta pre kraja usledio je "hladan tuš", u režiji Bela, koji je na pas Severina utišao ceo stadion i doneo istorijski remi Venecueli protiv velikog favorita - 1:1.

Postigao je Brazil u 73. minutu i drugi pogodak, učinio je to Vinicijus Žunior, ali je napadač Reala bio u nedozvoljenoj poziciji, što je potvrđeno iz VAR sobe, pa je njegov gol poništen.

Na kraju velika gužva na terenu, puno nervoze među igračima, ali i nezadovoljstvo na tribinama. Jedan od navijača pogodio je Nejmara kutijom kokica. Ovaj mu, naravno, nije ostao dužan i došlo je do žustre rasprave...

Argentina je dominirala tokom celog susreta protiv Paragvaja i pravo je čudo što su prvaci sveta iz Dohe slavili samo s 1:0 prethodne noći.

Posle samo 180 sekundi, od prvog sudijskog zvižduka, precizan je bio Nikolas Otamendi za nova tri boda i proboj na vrh kvalifikacione tabele za odlazak na Mundijal.

Korner je izveo Mesi, a defanzivac Benfike fenomenalno iz voleja zahvatio loptu i smestio je iza golmana Paragvajaca.

 

Standings provided by Sofascore

 

"Gaučosi" iz tri meča imaju maksimalnih devet bodova, Brazil je nakon remija drugi sa sedam, a Kolumbija treća i ima pet bodova.

Plasman na Mundijal 2026. godine izboriće šest prvoplasiranih selekcija, dok će sedma ići u baraž.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pera

13.10.2023 10:23

Dok procitam ovaj vas naslov imam vremena da odem do toaleta i obavim sve.