TURCI POKORILI HRVATSKU: Ustaše ponovo divljale! DOKLE ĆE UEFA ŽMURITI? Klasičan RASIZAM U OSIJEKU!

Autor:

Sport

12.10.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kockasti" u problemima...

TURCI POKORILI HRVATSKU: Ustaše ponovo divljale! DOKLE ĆE UEFA ŽMURITI? Klasičan RASIZAM U OSIJEKU!

Foto: Tanjug/AP

Šok za Hrvate u Osijeku! Reprezentacija iz susedstva poražena je od Turske 1:0 (1:0) u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čime je izgubila lidersku poziciju u Grupi D i umnogome ugrozila šanse za direktan plasman na završni turnir u Nemačkoj naredne godine.

Čovek odluke bio je Bariša Jilmaza u 30. minutu utakmice, koji je selektoru i proslavljenom italijanskom fudbaleru Vinčencu Monteli doneo premijerni trijumf na klupi. Turci su prvi sa 13 bodova, Hrvati drugi sa deset, Jermeni i Velšani imaju po sedam, dok je Letonija poslednja sa tri boda. Suštinski, "kockastima" gori pod nogama i za tri dana u Kardifu ne smeju da izgube od domaće reprezentacija, koja ujedno ima i bolji međusobni skor.

Ali, ponovo su u centru pažnje bili huligani. Opravdano su strahovali organizatori da može da se ponovi skandal iz Rijeke nedavno kada su trojica navijača unela ustašku zastavu i mahali istom. Zapravo, bilo je još gore u Slavoniji pošto su se u prvom poluvremenu, u najmanje tri navrata, sa tribina čuli stihovi ustaških pesama. 


 - Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom - čulo se u TV prenosu.

Foto: Tanjug/AP

SRAMOTNO: Navijači Hrvatske

Na kraju utakmice, nezadovoljni suđenjem, navijači su skandirali "cigani, cigani", što se karakteriše kao rasistički poklič. Da li je vreme da UEFA rigorozno sankcioniše povratnike u nedalima Hrvate, i izbaci ih iz daljeg toka takmičenja?!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading