MAGIJA KAKVA NIJE VIĐENA U FUDBALU! Velelepni stadion Reala KRIJE TAJNU dobrih rezultata Madriđana! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.10.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofejniji evropski klub ima čime da se ponosi.

MAGIJA KAKVA NIJE VIĐENA U FUDBALU! Velelepni stadion Reala KRIJE TAJNU dobrih rezultata Madriđana! (VIDEO)

Foto: printscreen/instagram

Najveći poduhvat u novijoj istoriji, Real Madrid je napravio renoviranjem "Santjago Bernabeua", u koji je uloženo više od 570.000.000 evra!

Rekonstrukcija velelepnog zdanja počela je još u martu 2020. godine, a zvanično je otvoren ove, čime je "kraljevski klub" postavio nove temelje modernog fudbala.

Zbog čega nove? Zato što je jedini u Evropi na kome se igraju fudbalske utakmice, a da pritom može da se uvlači i priprema za košarkaške i bejzbol mečeve, koji se posle renoviranja takođe održavaju na ovom objektu.

Glavna stavka je zamenjivi teren koji se "lako skida", preciznije može da se razloži i stavi ispod zemlje, što zaista zvuči neverovatno. Na taj način madridski Real čuva podlogu, posebno kada dođe do loših vremenskih prilika i padavina.

Prvobitni plan je bio da se na stadionu tako "bezbednije" drže koncerti, ali gigant kao što je Real Madrid može da instalira i "rezervne terene", tako da na ovom visokotehnološkom ostvarenju mogu da se postave košarkaški, teniski, čak i hokejaški teren, što predstavlja "projekat budućnosti".

Instaliran je pokretni krov na stadionu, proširene su i tribine, dok je izgrađeno i nekoliko pomoćnih objekata koji "Bernabeu" čine najspektakularnijim i najmodernijim na svetu. 

U ovako fenomenalnim uslovima s kojima raspolažu igrači Reala, leži i tajna rezultatskih uspeha izabranika Karla Anćelotija, trenutnih lidera La lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading