DA IGRAMO PROTIV LAŽNE DRŽAVE KOSOVO? NE PADA NAM NA PAMET! Predsednik saveza poslao MOĆNU poruku

Autor:

Sport

08.10.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tamo je muslimansko stanovništvo i jasno je kome su naklonjeni u sukobu Izraela i Hamasa, rekao je predsednik FS Izraela Šino Moše Zuares.

DA IGRAMO PROTIV LAŽNE DRŽAVE KOSOVO? NE PADA NAM NA PAMET! Predsednik saveza poslao MOĆNU poruku

Foto: www.profimedia.rs

Sport u Izraelu je stao čim su Hamasove rakete počele da padaju po celoj zemlji. Stranim sportistima su date odrešene ruke da napuste Izrael, ali se sada polako postavlja pitanje šta će biti sa međunarodnim utakmicama koje Izraelci treba da igraju kod kuće i u gostima.

Fudbalska reprezentacija Izraela je prema rasporedu trebalo da ugosti Švajcarsku 12. oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, a oda da 15. oktobra gostuje lažnoj državi Kosovo u Prištini. Sva je prilika da od oba meča neće biti ništa.

Naime, Izrael teško da bi mogao da bude domaćin dok bombe padaju i ljudi ginu, ali i da se igrači usredsrede na fudbal u takvoj situaciji. Dodatni problem je to što je lažna država na prostoru južne srpske pokrajine dominantno muslimanska, a Izraelcima nije ni na kraj pameti da u ovom trenutku imaju dodira sa islamskim narodom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Izraela

- Pred nama je izuzetan izazov da probamo da se organizujemo za predstojeće utakmice. U stalnom smo kontaktu sa UEFA i sad je jasno da utakmica sa Švajcarcima neće biti odigrana u Tel Avivu. Međutim, veći problem je druga utakmica u Prištini. Svet to ne razume, ali to je daleko složenija situacija. Tamo je muslimansko stanovništvo i jasno je kome su naklonjeni u sukobu Izraela i Hamasa. Hajde da vidimo kako će UEFA reagovati i kako će se ponašati u ovoj situaciji, ali čini mi se da niko u svetu ne razume šta se ovde kod nas dešava - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Izraela Šino Moše Zuares.

S druge strane, deo medija je spekulisao o mogućnosti da utakmice budu odigrane na neutralnom terenu. Međutim, trenutno je na snazi odluka Ministarstva spoljnih poslova Izraela koji su svim sportistima zabranili da napuštaju zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading