MURINJO JE VEĆ BIVŠI, ZAMENIĆE GA LEGENDA: On je prvi pik da preuzme Romu

Autor:

Sport

03.10.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni Italijan ima veliko iskustvo u Seriji A, a zna kako je to ispravljati Žozeov nered.

MURINJO JE VEĆ BIVŠI, ZAMENIĆE GA LEGENDA: On je prvi pik da preuzme Romu

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Otkaz Žozeu Murinju u Romi je pitanje dana, a to neće sprečiti ni pobeda nad Frozinoneom za vikend, prenose italijanski mediji. Naime, Portugalac je najlošije startovao u sezoni u svojoj trenerskoj karijeri a "vučica" je sa osam bodova tek 13. na tabeli Serije A.

Međutim, Rimljani ne sede skrštenih ruku i već su našli zamenu - Antonija KonteaSlavni Italijan je bez posla otkako se rastao sa Totenhemom u martu, a letos je bio u igri za klupu PSŽ, spekulisalo se i o povratku u Juventus, ali od svega toga nije bilo ništa.

Foto: Tanjug/AP

Antonio Konte

Ako preuzme Romu, Konte bi treći put dolazio da sređuje nered koji je ostao iza Murinja. Prvi put se to dogodilo u Čelsiju, Murinjo je svoj šampionski tim rasturio u sezoni 2015/16, a privremeno do leta i Konteovog dolaska na klupi je bio Gus Hidink. Konte je došao u Čelsi na leto 2016. i osvojio je titulu u svojoj prvoj sezoni.

Nakon toga, Konte je došao posle Murinja i u Totenhem. Portugalac je Sparse vodio od novembra 2019 do aprila 2021. godine, nije se proslavio, a ubrzo je situaciju opet došao da spašava Konte, novembra 2021. Kada je u pitanju Serija A Konte je osvajao titule sa Juventusom i Interom, a bio je i selektor Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading