TUŽNE VESTI SA FRONTA: Poginuo reprezentativac Ukrajine!

Autor:

Sport

01.10.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Imao je 27 godina".

TUŽNE VESTI SA FRONTA: Poginuo reprezentativac Ukrajine!

Foto: Prinstscreen/Twitter

Tužne vesti sa ratišta u Ukrajini! Jedan od zaslužnih sportista Ukrajine, reprezentativac u trambolini Anton Igošin, poginuo je dok je obavljao borbeni zadatak na frontu. Naime, on je stradao nakon granatiranja, a imao je samo 27 godina.

Veliki gubitak za ukrajinski sport saopštio je parlament Ukrajine, Rada, na svojim nalozima na društvenim mrežama.

- Bolan udarac za ukrajinsku sportsku zajednicu: Anton Igošin je poginuo braneći  nezavisnost i slobodnu naše zemlje. Anton je bio profesionalni skakač na trambolini i imao je zvanje zasluženog sportiste Ukrajine. On je 2013. završio Fizičko-tehnički licej u Hersonu. Profesori i treneru su govorili da je Anton bio veoma posvećen, neko na koga se možete osloniti, druželjubiv i veoma otvoren prema drugima. Iste reči korišćene su i u vojnoj jedinici u kojoj je služio. Odmah na početku invazije, dobrovoljno se javio u Oružane snage Ukrajine i 26. februara, trećeg dana ofanzive, učestvovao u odbrani Nikolajeva. Dobili smo 28. septembra tužne vesti o sudbini ovog branitelja: tokom borbenog zadatka, Anton Igošin je poginuo od neprijateljskog granatiranja. Imao je samo 27 godina...Večno sećanje heroju - poručili su ukrajinski zvaničnici.

 

 

Nažalost, ovo nije izolovan primer stradanja sportista na ukrajinskom frontu, pošto su prethodno živote gubili i bokseri, džudisti...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading