BUNDESLIGA, ŠESTO KOLO: Štutgart i Bajer Leverkuzen ne staju!

Autor:

Sport

30.09.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Union namučio Real, a Hajdenhajm njih.

BUNDESLIGA, ŠESTO KOLO: Štutgart i Bajer Leverkuzen ne staju!

Foto: Tanjug

U subotu u popodnevnom terminu odigrano je pet mečeva nemačke Bundeslige, a i nakon šestog kola lideri šampionata opravdali su uloge favorita. Pre svih, to se odnosi na Štutgart i Bajer Leverkuzen koji su fantastično otvorili novu sezoni u nalaze se u samo vrhu, na prva dva mesta.

Na teškom gostovanju u Kelnu, Štutgart je ponovo pobedio - 2:0 (0:0). Međutim, ovog puta heroj "švaba" nije bio napadač Girasi, najbolji strelac elitnog ranga (10 golova). Epitet junaka pripao je Denizu Undavu koji je bio dvostruki strelac golova u 68. i 88. minutu za ukupno 15 bodova i drugo mesto mesto.

Bajern iz Leverkuzena, očekivano, proturnjao je Majncom pošto je konačan rezultat bio 3:0 (0:0). "Farmaceuti" su zaseli na čelnu poziciju Bundeslige zahvaljujući pogocima Van den Berga u 18, Grimalda u 59. i Hofmana u 65. minutu. Četa trenera Ćabija Alonsa zabeležila je peti trijumf, uz jedan remi.

Volfsburg je, iznenađujuće lako, savladao Ajntraht iz Frankfurta - 2:0 (1:0) i prvom pratiocu na tabeli pobegao za pet bodova (ukupno 12). Strelac za domaće u dva navrata bio je Vind u 31, a potom i u 84. minutu nakon što je promašio penal. 

Najveće iznenađenje priredio je novajlija Najdenhajm, koji je na svom terenu šokirao učesnika Lige šampiona Union Berlin. Tim koji je propisno namučio Real Madrid nedavno u grupnoj fazi elitnog takmičenja imao je više od igre u Baden-Virtembergu, ali to nije uspeo da materijalizuje, pa se ispostavilo da je gol Bestea u 59. minutu bio trenutak odluke - 1:0 (0:0).

Najzanimljivije je, sudeći barem po broju golova, bilo u Bohumu pošto je Menhengladbah slavio sa 3:1 (0:3). Dvaput je za goste pogodio Plea (37. i 45+3), a jednom Neuhaus (27), dok je počasni gol za domaće delo Losila (68).

Subotnji program završava se derbijem između Lajpciga i Bajerna u 18.30, dok je u petak Dortmund bio bolji od Hofenhajma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading