ZAISTA JE POSEBAN! Murinju prete otkazom, A TO KOŠTA! Dosad je od otpremnina zaradio skoro 100.000.000 evra!

Autor:

Sport

30.09.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odjeci debakla Rome od Đenove - 4:1.

ZAISTA JE POSEBAN! Murinju prete otkazom, A TO KOŠTA! Dosad je od otpremnina zaradio skoro 100.000.000 evra!

Foto: Tanjug/AP

Debakl Rome od povratnika u Seriju A - Đenove rezultatom 4:1 u šestom kolu pokrenuo je spekulacije o smeni slavnog portugalskog trenera Žozea Murinja.

Rimska "vučica" trenutno je na 16. mestu sa svega pet osvojenih bodova, a gospodin "Posebni" beleži najgori start sezone u svojoj trenerskoj karijeri. 

Potencijalna smena sigurno ne bi bila razočarenje za obe strane, pošto je evidentno da su proteklom periodu "kliknuli". Ipak, Murinjo, s obzirom na neka prethodna iskustva, lako će pronaći utehu. Kako, zašto? Pa, dosad je svaki otkaz u klubu masno naplaćivao. Konkretno, zaradio je malo manje od 100.000.000 evra kada se zboje sve otpremnine nakon otkaza u Čelsiju, Real Madridu, ponovo Čelsiju, Mančester junajtedu i Totenhemu.

No, krenimo redom. Nakon dve vezane titule u Premijer ligi sa Čelsije, kola su u sezoni 2007/08 krenula nizbrdo. Tadašnji predsednik Roman Abramovič otpustio je "Posebnog" i doveo Avrama Granta, a takav luksuz koštao ga je 20.000.000 evra koliko je morao da uplati Murinju za odštetu zbog raskida ugovora pre njegovog isteka. 

Sličnu sumu inkasirao je i posle otkaza u Realu. Kap koja je prelila, nakon svega tri trofeja u konkurenciji moćne Barselone, bio je poraz u finalu Kupa kralja od Atletiko Madrida. Prvi čovek "kraljevića" Florentino Perez mu je uručio otkaz, koji ga je koštao oko 19.500.000 miliona evra. 

Ponovo Čelsi i ponovo skup rastanak. Drugi mandat za Murinja nije bio uspešan kao prvi. Ipak, uspeo je da osvoji titulu u prvoj sezoni, dok je u drugoj bio tek 16. na tabeli. U decembru mu je Roman Abramovič ponovo uručio otkaz i na ime otpremnine uplatio oko 14.000.000 evra. 

A onda era u Mančester junajtedu. Murinjo je doneo tri trofeja u prvoj sezoni, među kojima i Ligu Evrope. Kao i u prethodnim klubovima, ponovo ga je koštala očajna treća sezona 2018/19. kada je otpušten pre isteka ugovora, a Junajted je u decembru 2019. morao da mu isplati odštetu od nešto više od 17.000.000 evra. 

Sledeća stanica bio je London i Totenhem. Na klupi "Sparsa" proveo je samo 86 utakmica, a otkaz je dobio u aprilu 2021. neposredno pred finale Liga kupa protiv Mančester sitija. Murinjo je i taj otkaz masno naplatio - oko 18.500.000 evra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading