IZAŠLA LISTA NAJBOLJE OCENJENIH FUDBALERA VAN "LIGA PETICA": Zvezdaš drugi, dvojica Partizanovaca u top-deset!

Autor:

Sport

28.09.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv proračun i analiza "SofaScore"-a.

IZAŠLA LISTA NAJBOLJE OCENJENIH FUDBALERA VAN "LIGA PETICA": Zvezdaš drugi, dvojica Partizanovaca u top-deset!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde slave pogodak

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan ovog leta umnogome su promenili svoje sastave u odnosu na lane. Na obe strane Topčiderskog brda stigla je nekolicina novajlija koji su većinom ostavili dobar utisak. Potvrda toga jeste analiza poznate aplikacije "SofaScore", koja posle svakog meča ostavlja ocene za fudbalere.

"SofaScore" je, naime, na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži "Iks" prikazala ko su najbolje rangirani fudbaleri, a da nisu u timovima iz pet najjačih fudbalskih liga na svetu. U takozvanu "ligu petica", podsećamo, spadaju engleska Premijer liga, španska La Liga, italijanska Serija A, francuska Liga 1 i nemačka Budesliga.

Ovaj statistički proračun "SofaScore"-a uzima u obzir učinak fudbalera na svim utakmicama domaćeg šampionata dosad, a zanimljivo je da se visoko kotiraju fudbaleri Crvene zvezde i Partizana. 

 

 

Crveno-beli mogu da se podiče da se njen Žan Filip Kraso nalazi na drugoj pozicji sa prosečnom ocenom od 8.21, dok je ispred njega samo fudbaler PSV-a, Džoi Virman sa 8.42. Na listi se nalaze još i Santijago Himenez (8.17), Luk De Jong (8.07), Darijus Olaru (8.06), Rafa Silva (8.05), Viktor Đokeres (8.00) i Anhel Di Marija (7.98), dok su poslednja dva mesta rezervisana za dva fudbalera Partizana - Mateusa Saldanju i Bibarsa Natha, koji su na 7.97.

Foto: Starsport

CENJENI: Saldanja i Natho slave gol sa saigračima

Posle devet kola Superlige Partizan ima četiri boda više od Zvezde, Kraso je najbolji strelac sa šest golova i dve asistencije, Saldanja ima isto golova, ali samo jedno uspešno dodavanje, dok je Natho na četiri gola i četiri asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading