VLADIKA STEFAN O POMENU NASTRADALIM SRBIMA: Navijači su me oduševili, junački su podneli užas na Kosmetu!

Autor:

Sport

28.09.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sloga biće poraz vragu!

VLADIKA STEFAN O POMENU NASTRADALIM SRBIMA: Navijači su me oduševili, junački su podneli užas na Kosmetu!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Navijači beogradskih klubova, među kojima su bili i zakleti fudbalski neprijatelji - "delije" i "grobari", u sredu uveče pokazali su veliko jedinstvo i slogu i udarili "kamen temeljac" za neko novo, pozitivnije razdoblje u onosima navijačkih grupa u Srbiji. Klubaštvo i podele na crveno i crno-belu boju godinama unazad samo su jedan u nizu kamena spoticanja u srpskom društvu. Ma, nisu za džabe naši neprijatelji pre mnogo vekova kukali: "Ne daj Bože da se Srbi slože". Izgleda da je bilo potrebno da se dogodi velika tragedija da neki od najhrabrijih stanu rame uz rame. Tragedija, u ovom slučaju, oličena gubitkom tri srpska života na privremeno okupiranom Kosovu i Metohiji. Pogibija Stefana Nedeljkovića, Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića, čini se, ujedinila je srpske navijače da jedan do drugoga, bez obzira na klupsko opredelenje, pod svodovima Hrama Svetog Save zajedno u tišini odaju počast nastradalim sunarodnicima. Pomen je držao Vladika Stefan sa sveštenstvom, da bi dan kasnije u razgovoru za Republiku govorio o veličanstvenom skupu.

Foto: prinskrin

Vladika drži pomen pred srpskim navijačima

- Utisak je neverovatan. Odrastao sam sa tim ljudima i iznova i iznova me oduševljavaju svojim ponašanjem i razumevanjem celokupne situacije. Junački su podneli taj užas na Kosmetu, pošto nas diraju u najveću svetinju, a to je ljudski život. Mudro su odreagovali. U sredu se video duh vremena u kom živimo, kao i da imamo jako vaspitanu omladinu - kaže Vladika Stefan za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading