DAJ BOŽE DA SE SRBI SLOŽE: "Delije" i "grobari" se u Hramu Svetog Save oprostili od ubijenih sunarodnika na Kosmetu!

Autor:

Sport

27.09.2023

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili su i navijači Zemuna, OFK Beograda...

DAJ BOŽE DA SE SRBI SLOŽE: "Delije" i "grobari" se u Hramu Svetog Save oprostili od ubijenih sunarodnika na Kosmetu!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nekoliko stotina navijača prestoničkih klubova okupilo se u sredu kod Hrama Svetog Save u Beogradu, gde je održan pomen Srbima koji su ubijeni u obračunu sa secesionističkom albanskom policijom u selu Banjska na privremeno okupiranom Kosovu i Metohiji.

Navijači su nosili srpska obeležja i majice sa natpisima "Nema predaje", "Kosovo je srce Srbije", a istaknuti su i transparenti: "Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli...", odnosno "Zvečan je večan". Navijanja nije bilo, već je u Hramu i ispred njega vladala tišina.

Okupljanje je organizovala navijačka grupa "delije sever", koja je pozvala simpatizere Crvene zvezde, ali i druge građane prestonice da dođu u Hram Svetog Save i prisustvuju pomenu. Osim njih, pristune su bile i pristalice Partizana "grobari", navijači Zemuna "taurunum bojsi", kao i OFK Beograda "plava unija". Inače, jedan od ubijenih Srba - Stefan Nedeljković (31) bio je aktivan na Zvezdinom severu.

Podsetimo, usled ovog nemilog događaja koji je potresao Srbiju odložen je najveći praznik srpskog fudbala - večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, kao i celo kolo Superlige koje je bilo predviđeno od utorka do četvrtka. Novi termin, najverovatnije, biće zakazan za 6. decembar tekuće godine.

Takođe, sreda je proglašena za Dan žalosti na teritoriji cele Srbije i u Republici Srpskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading