SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Policija upala u prostorije FUDBALSKOG SAVEZA!

Autor:

Sport

28.09.2023

14:19 >> 14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku istraga zbog višemilionske prevare.

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Policija upala u prostorije FUDBALSKOG SAVEZA!

Foto: Shutterstock

Skandal neviđenih razmera potresa španski fudbal! Kako javlja "Asošijeted pres", tamošnja policija upala je u prostorije Fudbalskog saveza Španije i pregledala papire u okviru sudske istrage o podmićivanju arbitara od strane Fudbalskog kluba Barselona!

Republika

Foto: Tanjug/AP

MUĆKALI SU: FK Barselona

Kako se navodi, radi se o višegodišnjoj isplati miliona evra koje je slavni katalonski klub platio potpredsedniku Sudijskog komiteta Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri, prenosi AP. Organi reda na Pirinejima saopštili su da se radi o kancelarijama u sedištu Saveza u blizini Madrida, ali da nije bilo hapšenja i da postupa po nalogu sudije koji istražuje slučaj.

Tužioci su naveli da je "blaugrana" platila bivšem fudbalskom sudiji Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri 7,3 miliona evra, dok je on bio član Sudijskog komiteta od 1994. do 2018. godine, a isplate su izvršene između 2001. i 2018. godine.

Fudbalski klub Barselona je demantovao optužbe i sukob interesa. Katalonski klub je saopštio da je na taj način plaćao tehničke izveštaje o sudijama, ali da nikada nije pokušao da utiče na njihove odluke na utakmicama u španskom šampionatu.

Period od 2001. do danas slovi za zlatno doba katalonskog kluba. Naime, Barsa je od tada osvojila čak 11 titula u Španiji od ukupno 27. Takođe, osvojili su sedam pehara namenjnih pobedniku Kupa, kao i četiri u Ligi šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading