ŠESTI PO REDU „SAJAM SPORTA“ ODRŽAN NA SAVSKOM VENCU (GALERIJA)

Autor:

Sport

28.09.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U DKC „Majdan“ održan je šesti po redu „Sajam sporta“ koji organizuju Opština Savski venac i Sportski saveza Beograda u saradnji sa Savezom sportova Savski venac i Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda.

ŠESTI PO REDU „SAJAM SPORTA“ ODRŽAN NA SAVSKOM VENCU (GALERIJA)

Foto: Foto Gradska opština Savski Venac

Otvaranju današnje manifestacije prisustvovali su zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović, zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković, sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, kao i srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović.

Zvaničnici su nakon ceremonije otvaranja obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti sporta u svakodnevnom životu ljudi, a posebno dece i mladih.

-Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste značajan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Kao i svake godine cilj nam je da motivišemo što veći broj naših sugrađana da se bave rekreativnim sportom. Opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama. Želim vam da uživate u današnjem sportskom danu i aktivnostima koje smo vam pripremili- rekao je Tripković u svom uvodnom obraćanju.

 

Zamenica Gradonačelnika Beograda Vesna Vidović povodom otvaranja sajma izjavila je da će Grad Beograd uvek podržavati aktivnosti i manifestacije koje imaju za cilj da deca kvalitetno i organizovano provode vreme. Nemili događaj iz maja meseca podstakao nas je sve da još više pažnje  posvetimo deci, da ih čujemo i da im pružimo podršku. Gradska Opština Savski venac je i ranije prepoznala potrebu za brigu o najmlađima i pored svih besplatnih programa koje ima za naše najmlađe već 6. put  organizuje Sajam sporta. Od ove godine sajam sporta biće organizovan u svih 17 beogradskih opština! Beograd je svakako grad koji brine o svojim najmlađima i tako će biti i u budućnosti!

Na Sajmu sporta učešće je uzelo šesnaest sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 250 dece iz osam osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda sa Savskog venac, a takmičenje se realizuje po formatu projketa „Budi olimpilac“. Tokom trajanja sajma organizovana su tri takmičenja: „Brzinom do zvezda“, „Turnir između dve vatre“ i „Budi olimpijac“, a tri pobedničke ekipe koje su osvojile najbolji plasman dobile su pehare i diplome.

Posetioci svih starosnih dobi imali su priliku da vežbaju i uživaju u različitim sportskim aktivnostima i radionicama kao što su šah, rvanje, ples, mačevanje, fitnes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading