ZAKUVALO SE PRED DERBI! Partizan čuva nadu, a Zvezda za prekid negativnog niza

Autor:

Sport

24.09.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši igrači Crvene zvezde i Partizana očekuju dobar meč u sredu u Humskoj

ZAKUVALO SE PRED DERBI! Partizan čuva nadu, a Zvezda za prekid negativnog niza

Foto: Starsport

Nemanja Nikolić i Mirko Ivanić


Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće 171. večiti derbi u Humskoj. Crno-beli  i crveno-beli sastaće se u sredu (19.00), a domaćin prvog derbija u sezoni biće fudbaleri "parnog valjka". 

Ako se pogledaju poslednji rezultati i činjenica da crveno-beli zaostaju četiri boda za Partizanom u domaćem prvenstvu, možemo reći da su izabranici Igora Duljaja u dobrom ritmu.

Fudbaleri kluba iz Humske vezali su sedam uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu, poslednji je pred njima pao Železničar iz Pančeva sa 2:1. Posebno je zanmiljivo što su većinu utakmica dobili, praktično u samoj završnici. 

Republika

Foto: Starsport

Goran Stevanović

 

Pobednički niz daje razlog za optimizam, a u razgovoru za Republika.rs bivši igrač crno-belih Goran Stevanović istakao je da je u derbiju sve moguće.


- Derbi je posebna utakmica i ne bih je poredio sa ostalim. U njoj uvek neko može da iznenadi i napravi neočekivan rezultat. Zvezda ima veoma kvalitetan tim, ali možemo da kažemo da su trenutno umorniji. Ipak su igrali protiv Mančester sitija i to svakako nije lako. S druge strane, Partizan je imao dosta vremena za odmor, pa se može reći da su tu u prednosti. Svakako ne smemo zaboraviti da crveno-beli imaju stvarno kvalitetan tim - istakao je Stevanović.
Republika

Foto: Starsport

Miroslav Tanjga

 


Partizanu u korist ide i to što Crvena zvzeda nije uspela da slavi u Humskoj od 2016 i za to vreme viđeno je šest remija i četiri pobede domaćina. Međutim, bivši fudbaler crveno-belih Miroslav Tanjga veruje da izabranici Baraka Bahara nemaju pritisak prošlih rezultata. 

- Tim Zvezde se totalno promenio tokom leta, tako da su možda tu dva igrača koja su bila prošlih godina i nema ko da oseti taj pritisak. Prošli rezultati neće mnogo uticati na derbi u sredu - objasnio je Tanjga, a zatim je dodao: 
- Partizan je u pobedničkom naletu, s druge strane crveno-beli su zabeležili i neke poraze. To svakako daje nadu "parnom valjku" za uspeh. Na stranu to što je Zvzeda kvalitetnija. Svakako nas očekuje jedan zanimljiv derbi. Nadam se samo da će sve proći u sportskoj atmosferi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Da se ne lazemo

25.09.2023 10:26

GLAVNI ZVEZDIN SPONZOR VODJA VUCIC DEBELO POMOGAO DA ONA BUDE FAVORIT !