ODJECI UTAKMICE U HUMSKOJ: Raka Đurović ZAGRMEO! VAR greši VIŠE nego SUDIJE NA TERENU!

Autor:

Sport

18.09.2023

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se polemika oko suđenja na meču Partizana i Radnika.

ODJECI UTAKMICE U HUMSKOJ: Raka Đurović ZAGRMEO! VAR greši VIŠE nego SUDIJE NA TERENU!

Foto: printscreen/youtube

Bivši fudbalski arbitar i sudijski analitičar Radomir Raka Đurović analizirao je sporne momente iz Humske, u meču Partizana i Radnika iz Surdulice.

Crno-beli su u tom susretu gubili 0:2, potom im je poništen gol, a u drugom poluvremenu su uz pomoć dva penala došli do trijumfa u 98. minutu.

Ove situacije su bile predmet analize, a evo šta o njima kaže ekspert.

- Kod poništenog pogotka Partizana u završnici prvog poluvremena igrač crno-belih je klizećim startom ispravno izbio loptu, ali je potom svesno oborio protivničkog igrača i apsolutno je bilo elemenata da se gol poništi - kaže Đurović za prvu spornu situaciju.

Republika

Foto: Starsport

Meč Partizan - Radnik

 

Osvrnuo se potom na prvi jedanaesterac.

- Visprenost igrača Partizana u ovoj situaciji doprinela je da donese odluku i dosudi kazneni udarac. U gol šansi je mali kontakt dovoljan da se napadač poremeti i da se neutrališe prednost koju je stekao, te je opravdano da prekršaj koji možda ne bi bio dosuđen na sredini terena bude okarakterisan kao faul u kaznenom prostoru. U ovoj situaciji je bilo elemenata za takvu odluku, posebno jer je igrač Radnika koristio ruke - kaže Đurović.

Iako je za dve gore pomenute situacije rekao da su dobra odluka, ne slaže se sa poslednjom kada je dosuđen penal za Partizan, a posebno je kritičan prema VAR sobi.

- Utisak je da je VAR zloupotrebio svoju ulogu. Vidljivo je da je igrač Partizana Ilić odgurnuo fudbalera Radnika i da je to bio uzrok kasnijih događaja. Ono što me je malo razljutilo, i što mi je ostavilo utisak kao da je sprovedena obmana, je što je na grafici tokom prenosa navedeno da je VAR proveravao ofsajd poziciju, a očigledno je bilo potrebno da sa analizira pomenuti duel. Nameće se pitanje, jer nije prvi put da se to dešava ove sezone, da li je ovo kod nas novi model i praksa da sudije iz VAR sobe grese više nego arbitri na terenu. Nisu pod pritiskom, u Pazovi su, daleko od ostalih aktera utakmice, i to deluje da ima negativan efekat - završio je Radovan Raka Đurović.

Suđenje je svakako predmet kritika od strane mnogih klubova u Mozzart bet Superligi, a ostaje da se vidi kako će sve izgledati u nastavku sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragañ

18.09.2023 18:52

Sto se tice ponistenoh ggola vas Raka pojma nema