BRAĆA RUMUNI DOSLEDNI BEZ OBZIRA NA POSLEDICE: Ne odustajemo od istorijske istine jer KOSOVO JE SRBIJA!

Autor:

Sport

15.09.2023

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajine su ukradene od matične zemlje, stoji u poruci navijačke grupe "Ujedinjeni pod trobojkom".

BRAĆA RUMUNI DOSLEDNI BEZ OBZIRA NA POSLEDICE: Ne odustajemo od istorijske istine jer KOSOVO JE SRBIJA!

Foto: Printksrin

"Ujedinjeni pod trobojkom" navijačka je grupa rumunske fudbalske reprezentacije, koja je oduševila srpsku javnost porukom sa tribina na meču sa Albancima, koji igraju za selekciju takozvanog Kosova.

S druge strane, naše istočne komšije i višedecenijski prijatelji naljutili su moćnike sa Zapada, odnosno UEFA koja ne toleriše politiku na tribinama, pa rumunskoj reprezentaciji preti ozbiljna sankcija pred nastavak kvalifikacija za EVRO 2024.

Međutim, bez obzira na posledice, Rumuni ne žale zbog svoji postupaka. Čini se da bi opet učinili isto sudeći po saopštenju izdatom od strane pomenute navijačke grupe.

Za našu grupu doslednost je jedna od osnovnih vrednosti i od nje nikada ne odstupamo. Kao i tokom oba susreta sa Srbijom 2018. godine, ali i prilikom odlaska u Prištinu nedavno, bez obzira na rizike, izneli smo bez cenzure i otvoreno mišljenje o dve pokrajine odvojene od matične zemlje intervencijama spoljnih agresora! Osećamo obavezu da to učinimo i to je naš način da se setimo istorijske istine koja je toliko važna za svest i teritorijalni integritet svake države. Svedoci smo agresivne cenzure i prekrajanja istorije Rumunije i Srbije, kao i pokušaja da se većini ljudi ispere mozak, dok su pokrajine otete i ukradene od matične zemlje - poručuju rumunski navijači.

Podsetimo, oni su na Nacionalnom stadionu u Bukureštu razvili transparent sa natpisom "Kosovo je Srbija" i "Besarabija je Rumunija", što je albanske fudbalere sa okupirane južne srpske pokrajine razbesnelo, pa su napustili teren u 50. minutu. Utakmica je, međutim, nastavljena i "trikolori" su u samoj završnici došli do pobede od 2:0.

- Bili smo svedoci lošeg cirkusa koji su kreirali šiptarski igrači. Znali su šta ćemo da skandiramo i kakvu ćemo poruku imati za njih, pa su došli pripremljeni da izvrše pritisak na sudije, posmatrače i organizatore i pokušaju da dobiju utakmicu službenim rezultatom. Pokazali su karakter nedostojan pravih muškaraca, odnosno ponašanje profitera i penzionera. Od početka meča do prekida, a posebno nakon nastavka utakmice, gostujući tim je konstantno provocirao publiku, nepristojnim znakovima uperenim na tribine, bacanjem predmeta prema navijačima, ironičnim gestovima i još mnogo čim... Videlo se i na terenu u nekoliko situacija da su hteli konflikte s našim igračima - tvrde Rumuni.

UEFA je zbog dešavanja u Bukureštu pokrenula istragu i najavljuje kazne za rumunski savez. Spekuliše se da će to biti od praznih tribina na nekoliko mečeva, do oduzimanja bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading