NAJNOVIJI DETALJI NEREDA U BUKUREŠTU! Transparent "Kosovo je Srbija" izazvao HAOS! Spiker IZBEGAO da pomene našu državu! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.09.2023

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije moglo bez incidenata.

NAJNOVIJI DETALJI NEREDA U BUKUREŠTU! Transparent "Kosovo je Srbija" izazvao HAOS! Spiker IZBEGAO da pomene našu državu! (VIDEO)

Foto: Printscreen Twiter

Utakmica između Rumunije i tzv. Kosova prekinuta je već u 17. minutu zbog transparenta i skandiranja navijača domaćeg tima.

Meč u Bukureštu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo završen je pobedom Rumunije rezultatom 2:0, međutim, zbog prekida u prvom poluvremenu koji je potrajao gotovo sat vremena, odužio se i njegov završetak.

Sve zbog toga što su navijači Rumunije podigli transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Srbija", a potom to i skandirali.

Ista poruka mogla je da se čuje sa tribina u Bukureštu i u toku intoniranja himne lažne države Kosovo pre početka utakmice, dok su u međuvremenu rumunski mediji otrkili su detalje nereda.

Pošto je osvanula pretnja da bi utakmica mogla da bude skroz prekinut, kapiten domaćina Nikolai Stanču otišao je do ultrasa kako bi pokušao da ih nagovori da sklone sporni transparent.

Za razliku od njegove namere, navijači nisu bili raspoloženi za "saradnju", navodi "as.ro", a fudbaler je dobio odgovor: "Nikolai, nije trebalo ni da igramo ovu utakmicu"!

Potom je zvanični spiker na stadionu tokom prekida opominjao navijače, ne želevši da pomene ime Srbije.

- Radi se na nastavku meča, molimo vas da ne skandirate ime naših komšija - oglasio se spiker.

Nedugo zatim je stiglo i obaveštenje da će susret ipak biti priveden kraju.

- Molimo vas ne skandirajte ime naših komšija, ovo je poslednje upozorenje.

Kada je meč nastavljen, došlo je do sukoba igrača dve selekcije upravo ispred sektora na kojem se pojavio transparent.

- Ne padajte na provokacije, ne pevajte ono što ste malopre i ne pokazujte transparent.

Policija je nakon završetka utakmice zadržala na stadionu grupu navijača u problematičnom sektoru, okružila ih i legitimisala.

 

 

Rumunski mediji su nakon meča istakli jednog od navijača za kojeg tvrde da je odgovoran za dešavanja na stadionu. Reč je o Andreju Predi, vođi navijača FK Univerzitatea Krajova. Sa njim i ostalim navijačima, pored Stančua, pričali su i pripadnici žandarmerije, kao i predstavnici UEFA koji su bili prisutni na ovom duelu.

Fudbalski savez Rumunije žestoko je osudio ponašanje svojih navijača.

- FRF snažno osuđuje provokativne poruke koje imaju političku, ideološku, ili uvredljivu prirodu, koja je zabranjena na stadionu. Sve ovo je napravila manja grupa takozvanih navijača, koji su uticali na normalan tok utakmice. Akt huliganstva osudili su ostali gledaoci na stadionu. FRF žali zbog nesrećnog iskustva koje je doživela većina gledalaca i ujedno im zahvaljuje na fantastičnoj podršci - stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Rumunije o nemilim scenama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
ada

13.09.2023 10:55

Sramno, u Srbiji nijedna fuldbalska nitti bilo koja druga ekipa ne bi tako nešto doživela

nena

13.09.2023 10:57

Ovo se od komšija Rumuna nije moglo očekivati, za svaku osudu

ada

13.09.2023 10:58

Ovako nešto je nedopustivo na sportskim takmičenjima

mima

13.09.2023 10:59

Sport i politika se nikada ne smeju mešati