SENZACIJA U SKOPLJU, ITALIJANI SVE DALJE OD EP: Makedonci bombom Bardhija do boda na stadionu "Toše Proeski"!

Autor:

Sport

09.09.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana su mečevi u grupama C i I.

SENZACIJA U SKOPLJU, ITALIJANI SVE DALJE OD EP: Makedonci bombom Bardhija do boda na stadionu "Toše Proeski"!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacije Italije sve dalje je od Evropskog prvenstva u Nemačkoj naredne godine, pošto je u Skoplju, na stadionu "Toše Proeski", senzacionalno remizirala sa domaćom selekcijom Severne Makedonije - 1:1 (0:0).

"Azuri" nastavljaju da prosipaju bodove u Grupi C, pa su posle petog odigranog kola na kvoti četiri, kao i bivša jugoslovenska republika. Ali imaju dva meča manje. A, mirisalo je na kraj agonije Italijana nakon što je kapiten Ćiro Imobile iskoristio odbitak posle udarca Barele na startu drugog poluvremena (47. minut). Međutim, domaći se nisu predavali i to im se na kraju isplatilo. Junak je bio Enis Bardhi koji je sa oko 20 metara od gola pogodio iz slobodnog udarca za konačnih 1:1 u 81.

Englezi su prvi sa 13 bodova, Ukrajinci drugi sam sedam, a Malta je bez bodova.

U Grupi I sastali su se Rumunija i Izrael, a duel na Nacionalnom stadionu u Bukureštu završen je rezultatom 1:1 (1:0). Igrao se 27. minut kada je Alibek postigao vodeći gol za Rumune i to posle velike greške Omrija Glazera, novog golmana Crvene zvezde, koji je loše reagovao nakon udarca sa distance, odbio je loptu pravo na nogu protivniku. Ipak, gosti su stigli do izjednačenja u 53. minutu, a strelac je bio Glouh.

U istoj grupi takozvana država Kosovo remizirala je sa Švajcarskom 2:2 (0:1), dok su Andora i Belorusija nešto ranije remizirali bez golova 0:0.

Švajcarci su prvi (11 bodova), Rumuni drugi (9), Izraelci treći (8), Belorusi i Albanci sa Kosmetu dele četvrtu poziciju sa po četiri boda, a na začelu je Andora sa dva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading