LIDER SE MUČIO! Belgijanci jedva slomili FENJERAŠA!

Autor:

Sport

09.09.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Crveni đavoli" grabe ka završnom turniru.

LIDER SE MUČIO! Belgijanci jedva slomili FENJERAŠA!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je u Bakuu kao gost selekciju Azerbejdžana rezultatom 1:0, u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Do novog trijumfa Belgijanci su došli u finišu prvog poluvremena, iako tokom meča nisu bili nalik na selekciju koja dominira u ovim kvalifikacijama. I pored toga, uspeli su da dođu do tri važna boda, ostvarivši veliki korak ka plasmanu u Nemačku na šampionat Starog kontinenta.

Pobednik je odlučen u 38. minutu, kada je precizan bio Janik Karasko. Prethodno je Bakajoko šutirao sa distance, a lopta je na putu do gola zakačila fudbalera Al Šababa, promenila smer i "prevarila" nemoćnog golmana Azera Mahmadalijeva.

Posebna zanimljivost ove utakmice je da se na centru našao srpski sudija Nenad Minaković, koji je delio pravdu kvalifikacionog duela.

U toku je meč Estonije i Švedske, a selekcija "tri krune" na poluvremenu ima ubedljivo vođstvo od 3:0, golovima Gikeresa, Dejana Kuluševskog i Aleksandera Isaka.

Foto: Tanjug/AP

 

Posle četiri odigrana meča, Belgija je lider F grupe s 10 bodova, koliko ima i Austrija na drugom mestu, ali Austrijanci imaju lošiju gol-razliku.

Nasuprot njima, Azerbejdžan je ubedljivo posednji na tabeli sa svega jednim osvojenim bodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading