SELEKTOR LITVANIJE NE STREPI OD "ORLOVA"! Pokazali smo u Beogradu da...

Autor:

Sport

09.09.2023

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju (20.45) igra jedan od najvažnijih mečeva protiv Litvanije za plasman na Evropsko prvenstvo.

SELEKTOR LITVANIJE NE STREPI OD "ORLOVA"! Pokazali smo u Beogradu da...

Foto: Ap photo

Posle poraza od Mađarske na Marakani, pobeda je postala obaveza za reprezentativce Srbije, uoči meča protiv Litvanije u Viljnusu.

Domaćin je očajno ušao u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto na kontu ima samo dva boda u G grupi, ali i dalje postoji teoretska šansa da se domognu drugog mesta i plasmana na završno takmičenje.

Znaju to i u taboru Litvanije, zbog čega će nastalu igračku i rezultatsku krizu u Piksijevom timu probati da kazne i vrate se u trku.

- Srbija je takav tim da ako ne pobedi u dve utakmice zaredom, odmah se pali alarm. Zato mislim da ćemo sutra veče videti najopasniju verziju srpskog tima u Kaunasu - rekao je Edgaras Jankauskas, selektor Litvanije, pred duel s "orlovima".

Prateći pomno rezultate u G grupi, svestan je da izabranici Dragana Stojkovića "na konopcima" dolaze na megdan Litvancima.

Republika

Foto: Starsport

Justas Lasickas iz vremena dok je igrao za Voždovac

- Ove dve utakmice bez pobede su verovatno signal da nešto ne funkcioniše dobro u njihovom timu. Nemam dilemu da oni utakmicu sa nama vide kao šansu da se rehabilituju, da poprave situaciju. U drugom poluvremenu utakmice protiv Mađarske potpuno su dominirali, napadali su, samo im je nedostajalo malo sreće, još su pogodili i stativu - zaključio je Jankauskas.

U mogućnosti i igračke kvalitete srpskih reprezentativaca, odlično je upoznat nekadašnji fudbaler Zemuna i Voždovca, Justas Lasickas.

- Često smo igrali protiv Srbije u poslednje vreme, tako da je sve manje nepoznanica među nama. Proveo sam dobar deo karijere u toj zemlji, tako da mi je uvek zanimljivo da igram protiv Srbije. Prva utakmica u martu u Beogradu je pokazala da možemo da se nosimo s njima, tako da sličan meč očekujem i sada - istakao je Lasickas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading