OBJAVLJEN SPISAK KANDIDATA: Neko od ovih 10 golmana će biti proglašen najboljim na svetu!

Autor:

Sport

06.09.2023

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za dodelu "Lav Jašin" nagrade.

OBJAVLJEN SPISAK KANDIDATA: Neko od ovih 10 golmana će biti proglašen najboljim na svetu!

Foto: pixabay.com

Francuski sportski list "Frans fudbol" objavio je listu od deset golmana koji su kandidati za nagradu "Lav Jašin", koja se dodeljuje najboljem golmanu planete u sezoni.

Kandidati za najboljeg golmana u sezoni 2022/23 su Mark Andre ter Štegen (Nemačka, Barselona), Dominik Livaković (Hrvatska, Dinamo Zagreb/Fenerbahče), Emilijano Martinez (Argentina, Aston Vila), Tibo Kurtoa (Belgija, Real), Aron Ramzdejl (Engleska, Arsenal), Mik Menjan (Francuska, Milan), Jasin Bono (Maroko, Al Hilal/Sevilja), Andre Onana (Kamerun, Inter/Mančester Junajted), Bris Samba (Francuska/Lans), Ederson (Brazil, Mančester Siti).

Najbolji golman, kao i najbolji igrač, dobitnik Zlatne lopte, nagrade će dobiti na gala večeri 30. oktobra u Parizu.

Ovo će biti četvrti put da se dodeljuje nagrada "Lav Jašin", a prošle godine ju je osvojio Tibo Kurtoa. Pre njega je to polazilo za rukom Alisonu Bekeru i Đanluiđiju Donarumi, kojih sada nema na spisku kandidata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading