MA, KAKVI RONALDO I BENZEMA: Mitrović ZALUDEO Saudijce - Srbin GRABI ka prvom mestu liste strelaca!

Autor:

Sport

02.09.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominacija srpskog napadača na Bliskom istoku.

MA, KAKVI RONALDO I BENZEMA: Mitrović ZALUDEO Saudijce - Srbin GRABI ka prvom mestu liste strelaca!

Foto: Twitter/Printscreen/AlHilal_en

Aleksandar Mitrović u dresu Al Hilala

Aleksandar Mitrović, napadač Al Hilala, odigrao je u petak uveče meč za pamćenje, pošto je het-trikom u Džedi, u derbiju prvenstva Saudijske Arabije, srušio ekipu Al Itihada (4:3).

U direktnom duelu protiv Karima Benzeme, naš napadač je pokazao da će biti jedan od najboljih igrača tamošnjeg prvenstva, a istakao je i ranu kandidaturu za najboljeg strelca lige.

Nije dobro krenulo po Al Hilal, domaćin je poveo sa 1:0, ali je Mitrogol savršenim udarcem u 20. minutu doneo poravananje. Imao je Al Itihad i prednost od 3:1, ali je Srbin sa dva gola u drugom poluvremenu doneo izjednačenje, pre nego što je Malkom u 70. minutu doneo preokret i sva tri boda svom timu.

Ne treba napominjati koliko je igrača u poslednjih godinu dana otišlo u ovu državu sa Bliskog istoka. Prvi je taj korak napravio Kristijano Ronaldo, koji je prešao u Al Nasr u decembru 2022, a zatim su se na isti potez odlučili i Sadio Mane, Nejmar, Roberto Firmino, Rijad Marez, Karim Benzema, Ngolo Kante, ali i mnoge druge zvezde svetskog fudbala.

Ipak, Mitrović preti da ih sve zaseni. U prvom meču po dolasku u Al Hilal, Aleksandar je zatresao mrežu protiv Al Raeda, a zatim je dominacija usledila u derbiju prvenstva.

Postigao je Srbin het-trik, čime je postao tek četvrti igrač u ovoj sezoni tamošnje lige koji je uradio tako nešto, nakon Ronalda, Firmina i Malkoma, Mitrovićevog saigrača.

Trenutno je reprezentativac "orlova" na trećem mestu liste strelaca, sa četiri gola, a samo su Kristijano Ronaldo i Abderazek Hamdalah ispred njega. Jasno je da, ako ovako nastavi, ima veliku šansu da i njih pretekne.

Ono što je verovatno još bitnije za Mitra jeste da je pobrao simpatije navijača, koji su mu pre nekoliko dana skandirali "Mitro's on fire" na tribini stadiona u Džedi.

Videćemo da li može u ovom ritmu da nastavi, ali nema sumnje, Aleksandar Mitrović je već potpuno zaludeo Saudijce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SVAKA CAST IGRACINO

02.09.2023 14:24

MITROVIC ,, SEIK " !