LUDO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Jang Bojs SRUŠIO Izraelce, Braga ostavila "srpski" PAO bez sna, Galatasaraj se PROVUKAO! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.08.2023

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana su prva tri revanš meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

LUDO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Jang Bojs SRUŠIO Izraelce, Braga ostavila "srpski" PAO bez sna, Galatasaraj se PROVUKAO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Jang Bojsa slave pogodak

Fudbaleri Jang Bojsa uspeli su da obezbede sebi mesto u Ligi šampiona naredne sezone, pošto su na svom terenu, rezultatom 3:0 (2:0) porazili izraelski Makabi iz Haife.

Nakon prvog susreta, u kom nije bilo golova, Švajcarci su iskoristili svoje prilike u prvom delu igre, za razliku od gostiju, pa će tako biti deo elite naredne sezone.

Domaćina je u prednost doveo Sedrik Iten u 23. minutu, autogolom Abdulajea Seka je Jang Bojs stigao do 2:0, a konačan rezultat je u prvom minutu nastavka postavio Filip Ugrinić.

Dalje je prošla i portugalska Braga, koja je preživela "pakao" u Atini. Nakon 2:1 iz prvog meča, Portugalci su slavili i u revanšu, ovaj put su savladali Panatinaikos sa 1:0 (0:0) i tako su sebi osigurali povratak u najjače takmičenje u Evropi.

Pokušavao je domaćin, imao je svoje šanse, ali ih nije iskoristio, a kazna je stigla u 83. minutu, kada je Bruma iskoristio asistenciju Rikarda Horte i odveo tim iz "kamenoloma" u grupnu fazu Lige šampiona, a rastužio Ivana Jovanovića i Filipa Mladenovića, srpskog trenera i igrača u redovima atinskih "zelenih".

 

 

Vatreno je bilo i u Istanbulu, gde je Galatasaraj odbranio prednost iz prvog meča i prošao norveški Molde. Nakon što su na severu Evrope slavili sa 3:2, fudbaleri Galate su na svom terenu pobedili sa 2:1 (1:0) i tako se plasirali u Ligu šampiona.

Pred gotovo 50 hiljada ljudi na Rems parku, Mauro Ikardi je doveo domaćina u prednost u sedmom minutu, pogotkom sa bele tačke. Nadu gostima je vratio Eirik Hestad, golom u 66. minutu.

Postigli su Norvežani još jedan gol, Veton Beriša je u 82. minutu doneo kratkotrajnu radost Moldeu, pošto je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. Nisu uspeli Norvežani do kraja da zatresu mrežu Fernanda Muslere, da bi u samom finišu, u 93. minutu, Angelino doneo pobedu svom timu, pa će tako Turska imati predstavnika u grupnoj fazi.

Sutra su na programu još tri revanša, a sastaće se AEK i Antverp (1:0 ima Antverp), Kopenhagen i Rakov (1:0 ima Kopenhagen), odnosno PSV i Rendžers (2:2 u prvom meču).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading