SKANDAL EPSKIH RAZMERA: UEFA IZBACUJE sve klubove iz ŠPANIJE iz Evrope!?

Autor:

Sport

28.08.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bukti rat....

SKANDAL EPSKIH RAZMERA: UEFA IZBACUJE sve klubove iz ŠPANIJE iz Evrope!?

Foto: Pixabay

Čelnici UEFA prete svim klubovima iz Španije izbacivanjem iz Evrope ukoliko se predsednik Fudbalskog saveza ove zemlje Luis Rubijales ne povuče sa tog mesta.

Naime, Rubijales se našao u centru skandala nakon što je poljubio u usta fudbalerku svoje zemlje Dženi Ermoso nakon osvojenog Svetskog prvenstva za žene.

Dženi Ermoso je potvrdila da nije pristala na poljubac sa predsednikom Rubijalesom, a njoj se priključilo 56 igrača španske reprezentacije koji su rekli da neće igrati dok se on ne ukloni sa čela saveza.

Španska Vlada je pokrenula sudski postupak za suspendovanje predsednika saveza, a FIFA je pokrenula i disciplinski postupak.

Očekivalo se da on podnese ostavku, ali on je rekao da ne zaslužuje tu istragu i da je igračica dala pristanak.

- Bio je to spontan poljubac. Obostrano, euforično, sporazumno. To je ključ - rekao je ovim povodom Rubijales.

Odjeci ovog skandala su veliki, u celu priču se umešala i UEFA, koja je spremna da ide toliko daleko da uzbaci sve klubove dok se Rubijales ne povuče.

Fudbalski savez Španije s druge strani preti da ukoliko nastave da traže od njih da smene Rubijalesa da će sami istupiti iz UEFA.

 

 

Predsednik Saveza nema nameru da se povlači, ima podršku svojih saradnika, tako da ostaje da se vidi šta su dalji koraci u ovom skandalu koji potresa svet.

Teško da će se dozvoliti da Real Madrid, Barselona, Sevilja, Real Sosijedad ostanu bez učešća u Ligi šampiona..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading