PROŠLO JE 20 GODINA OD MAGIČNE NOĆI U NJUKASLU! Partizanovi heroji se prisetili ISTORIJSKOG podviga! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre tačno dvadeset godina crno-beli su ispisali istoriju Partizana i srpskog fudbala kao prvi tim iz Srbije koji se plasirao u Ligu Šampiona.

PROŠLO JE 20 GODINA OD MAGIČNE NOĆI U NJUKASLU! Partizanovi heroji se prisetili ISTORIJSKOG podviga! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

Tim povodom uspomene su evocirali Milivoje Ćirković, Saša Ilić, Ivica Iliev, Igor Duljaj, Albert Nađ, Milan Stojanoski i Andrija Delibašić u dokumentarnom filmu „Dvadeset godina od magične noći u Njukaslu“.

Prisetili su atmosfere, angedota, čuvene penal serije na Sent Džejms parku kao i velikog slavlja koje je usledilo.

Strelac jedinog pogotka na meču Ivica Iliev otkrio je koliki je bio značaj velikog Lotara Mateusa:

- Lotar Mateus nam je veče pred utakmicu pokazao snimak sa najlošijim potezima zvezdi Njukasla, tada smo shvatili da su i oni ljudi od krvi i mesa. Mateus nas je ubedio da smo kadri da iznesemo tu utakmicu i da na kraju ostvarimo rezultat koji smo ostvarili – započeo je Iliev.

Interesantno je bilo i pred sam početak utakmice u svlačionici Partizana:

- Taribo Vest je zamolio Mateusa da u jednom trenutku izađe iz svlačionice i ono što nam je tada rekao mi je ostalo urezano u glavi za ceo život. Rekao je „momci, oni imaju dve noge, mi imamo dve noge, lopta je jedna. Danas moramo da damo sve od sebe i ako to budemo uradili ja vam obećavam da ćemo da pobedimo!“ - prepričao je reči Taribo Vesta trener crno-belih Igor Duljaj.

Legendarni kapiten Saša Ilić je otkrio svoju ulogu u odlučujućem penalu:

- Moram da se pohvalim da imam veliko učešće u tome što je Milivoje izveo poslednji penal. Kada su igrači Njukasla promašili ja sam se okrenuo ka Milivoju, koji je bio moj cimer, samo sam ga pogledao i rekao sam mu kreni.

Istorijski penal detaljno je opisao i junak crno-belih Milivoje Ćirković:

- Situacija je takva da se gol smanji a golman poraste. Njihovi fanatični navijači iza gola su pravili situaciju još težom. Penal nije izveden na najbolji mogući način ali njihov golman Šaj Given je otišao u pogrešnu stranu i sve ostalo je istorija! 

Slavlje je moglo da počne, a kako je izgledalo prisetio se Albert Nađ:

- Jedni trče ka Ivici, drugi trče da stignu Milivoja, ne može niko da ga stigne. Milivoje trči ka navijačima, hvataju ga grčevi, diže noge. Neki se raduju sa Ivicom, neki na klupi, mi smo uspeli da stignemo Milivoja, možda mi je tih 90 metara punog sprinta bio i najbrži sprint u životu. Opšti haos! - istakao je Nađ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading