MIRIS SAMBE I BONITO KAFE U HUMSKOJ! Saldanja POSEKAO Javor i od njega napravio sirup za američke palačinke (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2023

21:31 >> 21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor rezultatom 3:1 (1:0), u petom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

MIRIS SAMBE I BONITO KAFE U HUMSKOJ! Saldanja POSEKAO Javor i od njega napravio sirup za američke palačinke (VIDEO)

Foto: Starsport

Posle blamaže u Danskoj i ubedljivog poraza od Nordsjelanda (0:5) u plej-ofu Lige konferencija, crno-beli su se ekspresno oporavili i upisali treći trijumf u četiri odigrana meča (odložen protiv Radničkog 1923) i izbili na treće mesto superligaške tabele, čime su se približili najve}em rivalu Crvenoj zvezdi na dva boda zaostatka, odnosno, tri za vodećim TSC iz Bačke Topole.

Izabranici Igora Duljaja su konstantno dominirali u prvom poluvremenu i stvorili veći broj prilika. Kvinsi Menig je iskoristio jednu od takvih i u 22. minutu doveo u vođstvo crno-bele, preciznim udarcem nadomak kaznenog prostora. Briljirao je do tog trenutka Strahinja Manojlović, pošto odbrana Javora nije kapitulirala samo zahvaljujući svom golmanu, koji je na početku meča sjajnim intervencijama ukrotio udarce Kalulua, Meniga i Saničanina posle Nathovog kornera.

PARTIZAN - JAVOR 3:1 (1:0)

STADION: Partizana.

STRELAC: Menig 22, Stojković 57, Saldanja 69. - Dolmagić 48.

SUDIJA: Nenad Minaković (Bačka Palanka).

ŽUTI KARTONI: Kanute, Belić (Partizan) - Kopitović, T. Petrović, Dolmagić (Javor).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Saničanin, Antić – Belić (79. Stepanović), Kanute (58. Šćekić) – Kalulu (58. Severina), Natho (58. Zahid), Menig (79. Trifunović) – Saldanja.

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović – Dolmagić, Kopitović, Skoko, Miletić – Dukure, T. Petrović (65. Z. Petrović) – Kembel (79. Milošević), Gojković, Tanko (79. Bajere) – Gigić (70. Bosić).

Ipak, na polovini prvog dela, "parni valjak" je izveo lep napad, Kristijan Belić je dugom loptom uposlio Holanđanina, koji je iskoristio neopreznost gostujućih defanzivaca i na fenomenalan način pogodio za - 1:0.

Postigao je Partizan do odmora još jedan gol, pošto je Mateus Saldanja u 39. minutu zatresao mrežu na dodavanje Bibrasa Natha, međutim, njegova majstorija je posle odluke VAR poništena, jer se brazilski napadač nalazio tom prilikom u ofsajd poziciji.

Već u narednom napadu, Ivanjičani su mogli do pogotka. Po ko zna koji put ove sezone je Aleksandar Jovanović spasio crno-bele, golman domaćih je odlično reagovao na centaršut Tanka i udarac glavom Gojkovića, pa je sa nekoliko metara bravuroznom odbranom ostao nesavladan.

Republika

Foto: Starsport

Gajas Zahid je debitovao za Partizan protiv Javora

Samo što je počelo drugo poluvreme, Javor je stigao do izjednačenja. Još jedan evrogol u Humskoj, ali ovog puta u mreži Jovanovića, postigao je Dino Dolmagić. Nekadašnji đak Zemuna, a potom prvotimac užičke Slobode i omladinske reprezentacije Srbije, opalio je loptu s 25 metara i neumoljivo je smestio iza leđa golmana Partizana za izjednačenje 1:1.

Radost Ivanjičana trajala je samo devet minuta. Najpre je u 56. šut Kalulua zaustavila stativa, da bi 60 sekundi kasnije prvenac u crno-belom dresu postigao Aranđeli Stojković, na sjajnu asistenciju Natha, pa su na klupi Partizana ponovo mogli da odahnu.

Tačku na pobedu Partizana, pošto mu je koji sekund ranije odbranio zicer Manojlović, stavio je Mateus Saldanja. Brazilac je primio milimetarski pas sa polovine crno-belih od strane Kristijana Belića, zaobišao golmana Javora i rešio sve dileme oko pobednika.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

 

Standings provided by Sofascore

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice: Partizan - Javor 3:1.

90+2. minut - Žuti karton za strelca jedinog gola za Javor, Dina Dolmagića.

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade u Humskoj.

85. minut - Korner za Partizan, posle intervencije Nemanje Miletića. Zahid je izveo, ali je odbrana Javora izbacila u aut.

82. minut - Tek što je ušao u igru Bajere je napravio šansu, posle greške Saničanina pokušao je da centrira, ali su ga pročitali igrači Partizana.

79. minut - Nova promena u Partizanu: Nemanja Trifunović umesto Meniga. Na nesreću crno-belih povredio se i Aleksandar Šćekić, ulazi i Matija Stepanović, izašao je Kristijan Belić. Kod Javora teren napušta Ibrahim Tanko ušao je Luj Bajere, a Stefan Milošević će igrati umesto Normana Kembela.

75. minut - PREČKA! Mogao je Kvinsi Menig do drugog gola, na isti način kao kod prvog uputio je šut, ali je sada konstrukcija bila saveznik Manojlovića! 

69. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Saldanja se sada revanširao Manojloviću, primio odličnu loptu od Belića, izašao na golmana Javora, obišao ga i rutinski pogodio za 3:1!

69. minut - Saldanja je bio u prodoru i šutirao na prvu stativu, siguran je bio Manojlović i odbranio udarac Brazilca!

Republika

Foto: Starsport

 

68. minut - Aleksandar Šćekić je preuzeo kapitensku traku od Bibrasa Natha, koji je pre deset minuta napustio teren.

65. minut - Promena u Javoru. Umesto Todora Petrovića igraće njegov prezimenjak Zvonimir.

63. minut - Slobodnjak Nikole Antića tik iznad prečke.

62. minut - Belić je bio u prodoru, ali ga je strelac izjednačujućeg gola Todor Petrović zaustavio u prodoru i dobio je žuti karton.

Republika

Foto: Starsport

 

60. minut - Žuti karton za Kristijana Belića.

58. minut - Duljaj pravi trostruku promenu: Šćekić menja Kanutea, umesto Natha igraće Gajas Zahid, pojačanje iz Ankaragučua. Kalulu je takođe završio meč, šansu je dobio Ksander Severina.

57. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Partizan ponovo, strelac je Aranđel Stojković. Njegov prvi gol od dolaska u Humsku, posle sjajne asistencije Bibrasa Natha. Majstorski potez Izraelca i još bolja reakcija pojačanja crno-belih iz Bačke Topole.

56. minut - STATIVA! Imao je Javor sreće, centaršut Saničanina prihvatio je Kalulu i šutirao, ali je njegov pokušaj završio na stativi!

54. minut - Odlučio se Saničanin na udarac sa velike daljine, neprecizno i očajno, iako je imao bolja rešenja.

48. minut - GOOOOOOOOOOOL!!! Javor je izjednačio evrogolom desnog beka Dina Dolmagića!!! Nekadašnji igrač Zemuna je postigao fenomenalan pogodak s preko 25 metara, u punom trku! Šok u Humskoj - 1:1.

Republika

Foto: Starsport

Dino Dolmagić

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u Humskoj: Partizan - Javor 1:0. Strelac Kvinsi Menig.

45. minut - Kakva šansa za Mihajla Ilića, posle prebačene lopte Saldanje glavom, ipak njegov šut je otišao pored gola.

45. minut - Kanute je šutem iz daljine izborio korner, izvešće ga Natho.

44. minut - Ponovo je šutirao Saldanja, iako je imao rešenje na desnom boku, visoko i neprecizno, daleko od cilja.

42. minut - Auuuuuu, kakva šansa za Javor!!! Gojkovićev udarac glavom odbranio je sa nekoliko metara Aleksandar Jovanović. Prethodno je Tanko ubacio loptu. U međuvremenu žuti karton za Borisa Kopitovića, posle faula nad Saldanjom.

40. minut - VAR će proveriti ovaj detalj! Nema gola, jer je brazilski napadač bio u ofsajdu.

39. minut - GOOOOOOL!!! Mateus Saldanja je udvostručio vođstvo Partizana, na asistenciju Bibrasa Natha - 2:0!!! Lepo se Brazilac zagradio u šesnaestercu i šutirao precizno, Manojlović je bio nemoćan.

Foto: Starsport

 

38. minut - Javor je bio u napadu, Tanko je iskoristio grešku Kanutea i uposlio Kembela, koji po sreću Jovanovića nije bio precizan. Tačnije, dvojica fudbalera igrača izblokirala su njegov udarac. Na drugoj strani, Antić je uhvaćen u ofsajdu.

37. minut - Saldanja je bio u prodoru, odlučio je da šutira, iako je imao na drugoj strani slobodnog igrača.

34. minut - Pjer Kalulu je izgubio duel sa Kembelom i loptu će iz auta Miletić vratiti u igru. Brzo su je izgubili igrači Javora i Partizan je dobio posed.

30. minut - Antić je poslao pas ka Saldanji, Brazilcu je pobegla lopta i tom prilikom je nehotice zakačio Manojlovića, kome se ukazuje pomoć. Biće sve u redu i najbolji pojedinac Javora ostaće na golu gostiju iz Ivanjice.

27. minut - Nastavljen je meč u Humskoj.

Foto: Starsport

 

 

25. minut - Slobodnjak Nemanje Miletića fijuknuo je tik pored stative. Uslediće pauza da bi se akteri osvežili, zbog ogromne vrućine. 

24. minut - Nastavlja "parni valjak" da preti, novi pokušaj, ovog puta Saldanje iz okreta u okvir gola, Manojlović nije dao da se Brazilac upiše u strelce.

Republika

Foto: Starsport

 

22. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Partizan vodi golom Kvinsija Meniga!!! Kristijan Belić je fenomenalno prebacio loptu ka Holanđanu, Antić je trkom povukao dva čuvara i ostavio prostor strelcu, koji je preciznim udarcem nadomak kaznenog prostora doveo crno-bele u vođstvo - 1:0!

19. minut - Novi loš potez Kalulua, koji mnogo greši prilikom predaje lopte. 

16. minut - Kombinovali su Kalulu i Menig, ali je pogrešio Holanđanin i šansa da se ugrozi gol Javora je propala.

14. minut - Kraća pauza, jer se pomoć ukazivala povređenom Petru Gigiću.

Foto: Starsport

 

12. minut - Žuti karton, prvi na meču, za Frenka Kanutea, posle faula nad bivšim igračem Partizana Nemanjom Miletićem.

10. minut - Sjajna prilika za Partizan: korner je izveo Natho, najviši je bio Saničanin i tukao glavom, ali je ponovo zablistao Manojlović i odbranio udarac reprezentativca BiH.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Manojlović

8. minut - Novi napad crno-belih preko Meniga, ispao je sebičan i šutirao je, umesto da uposli Saldanju, međutim, Manojlović se ponovo istakao intervencijom. Partizan-Javor 2:0 u udarcima na gol. 

Republika

Foto: Starsport

 

7. minut - Sada uzvraća Partizan, Kalulu je oprobao udarac koji je išao u okvir gola, međutim, Strahinja Manojlović je bio dobro postavljen.

6. minut - Ponovo preti Javor, ovog puta preko Petra Gigića koji je umakao Saničaninu i prošao, usledio je silovit šuta, ali u spoljnji deo mreže. I da je bio gol, ne bi vredeo jer se bivši igrač Partizana nalazio u ofsajdu. 

5. minut - Evo prvog ispita za odbranu crno-belih. Javor je imao slobodan udarac na nekih 25 metara od gola, usledio je ubačaj na peterac, najviši je ipak bio Nikola Antić i u skoku izbio loptu.

Foto: Starsport

 

 

4. minut - Bez velikih uzbuđenja na početku meča, greše fudbaleri Javora u predaji lopte.

1. minut - Utakmica je počela!

UVOD

19.36 - Igrači su na terenu, Javor će krenuti prvi sa centra. Pravdu deli Nenad Minaković iz Bačke Topole.

Foto: Starsport

 

19.25 - Svega nekoliko stotina navijača u Humskoj, što je poniženje za klub kakav je Partizan. Grobari su nastavili bojkot i nezadovoljstvo, nedolaskom na utakmice "parnog valjka".

19.20 - Bivši trener crno-belih Radovan Ćurčić sedi na klupi Javora,on je bio pomoćnik u stručnom štabu na čijem je čelu bio Savo Milošević, koji se povezuje i sada sa povratkom u klub koji ga je proslavio.

Foto: Starsport

 

19.10 - Partizan će narednog četvrtka imati nemoguću misiju, da nadoknadi ubedljiv minus iz Danske i postigne pet golova.

18.56 - Javor na noge Partizanu dolazi s jednom pobedom u četiri kola. Ivanjičani su sezonu otvorili remijem na Voždovcu (0:0), da bi potom upisali jedini trijumf protiv Pazaraca (3:1). Usledio je zatim novi remi, protiv favorizovanog Čukaričkog na Banovom brdu (2:2), dok su u prethodnoj rundi glatko izgubili od lidera iz Bačke Topole s 0:3.

Posle debakla i ubedljivog poraza u Danskoj, od ekipe Nordsjeland (0:5) u plej-ofu Lige konferencija, crno-beli dočekuju goste iz Ivanjice, sa željom da se iskupe za blamažu od prethodnog četvrtka.

Crno-beli su prvenstvo otvorili remijem u Bačkoj Topoli protiv TSC rezultatom 3:3, ali su potom vezali dva trijumfa, s Vojvodinom na "Karađorđu" (3:0) i nad Radničkim iz Niša (2:1) na stadionu u Humskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading