PARTIZAN U ISTORIJI NIJE IMAO TAKVOG! Ovo je Duljajeva NAJVEĆA vrlina!

Autor:

Sport

19.08.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crno-belih izjavama u javnosti pokazao veliku skromnost.

PARTIZAN U ISTORIJI NIJE IMAO TAKVOG! Ovo je Duljajeva NAJVEĆA vrlina!

Foto: Starsport

Igor Duljaj

Kada gubi il' dobija, Igor Duljaj je uvek isti - prirodan, skroman i realan! Šef struke crno-belih nije bežao od krivice posle lošeg starta sezone i remija u Bačkoj Topoli, ali ni prikupljao lovorike za sebe, kada su njegovi izabranici na "beloj tački" izbacili Sabah iz daljeg toka kvalifikacija za Ligu konferencija.

Duljajeve izjave od prvog dana, kako je preuzeo "parni valjak" bile su odmerene i umerene, a nekadašnji prvotimac kluba iz Humske trudio se da i kada ne ide zaštiti svoje izabranike.

Zbog toga se i čini da Partizan u bogatoj istoriji nije imao tako skromnog šefa struke, što mu je, svi će se složiti, najveća vrlina.

Foto: Starsport

 

- Važno je poverenje između trenera i ekipe, da zajedno napredujemo: ja sa njima, oni sa mnom - pričao je Igor Duljaj prilikom preuzimanja ekipe, uoči 169. Večitog derbija, koji je završen minimalnom pobedom crveno-belih (1:0).

Bilo je tako i kada se klub iz Humske nalazio u seriji poraza, izgledala je bezizlazna situacija, ali...

- Greške se dešavaju, da prebacujem krivicu na nekoga, to nikada neću raditi, uvek krivica kreće od glavnog, a to sam ja. Nikada na igrače, barem ne javno. Ono što imam da kažem reći ću u svlačionici - stao je u odbranu svog pulena (prim.aut Nemanja Stevanović) posle neuspeha na Banovom brdu.

Foto: Starsport

 

Ni nakon užasnog izdanja u Azerbejdžanu, nije tražio krivca za poraz, već je teret preuzeo na sebe.

- Mora bolje da se igra. Ušli smo veoma loše u utakmicu, zasluženo su pobedili jer mi smo šutnuli samo nekoliko puta, što je nedopustivo. Ovo je moja krivica, moja odgovnorst, ja ću reći to i igračima. Problem je kako smo ušli utakmicu, ja sam kriv, nema ništa do igrača.

Svojevremeno je dao zanimljivu izjavu, oko toga da navijačima treba vratiti novac od kupljenih članskih karata.

- Zamoliću one koji su uzeli članske karte da ih vrate, da im se vrati novac i da se omogući navijačima besplatan ulaz ili da bude simbolična cena. Znam da svaka organizacija utakmice dosta košta, ali ništa nema cenu ako napunite stadion. To je moja poruka ljudima koji su u klubu, a naravno i navijačima da dođu.

Nije klonuo Igor Duljaj ni pred revanš, a njegove reči ispostavile su se tačnim:

- Da bude bolji odnos i biće sve bolje - govorio je tada trener Partizana.

I bilo je... Crno-beli su nadoknadili dva gola zaostatka, da bi potom na penale, zahvaljujući odbrani golmana Aleksandra Jovanovića u poslednjoj seriji, izborili odlazak na megdan danskom Nordjelandu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading